Salut

S’aixequen les restriccions a Figueres i Vilafant

La consellera Alba Vergés ho va confirmar ahir i va anunciar que la mesura tindrà vigència des de dilluns

Les mesures s’havien pres el 19 de juliol, tot i que 15 dies després ja s’havien flexibilitzat

La consellera de Salut, Alba Vergés, va confirmar ahir en una entrevista al programa Estiu de Gràcia de Catalunya Ràdio que les restriccions als municipis de Figueres i Vilafant, decretades el 19 de juliol s’aixecaran a partir de dilluns. L’alcaldessa de la ciutat, Agnès Lladó, ja admetia al matí que la mesura es feia esperar i, prudent, afirmava: “Sembla que el Procicat aixecarà les mesures.” Efectivament, segons va confirmar la consellera, el Procicat va decidir ahir aixecar les de Vilafant i Figueres. “La tendència és bona i les xifres son més baixes”, assenyalava Vergés. “Insistim, però, que malgrat que no tinguin unes restriccions específiques, s’ha d’intentar evitar les aglomeracions.”

La tornada a la “normalitat” suposarà derogar la recomanació de no moure’s si no és imprescindible, la prohibició de les trobades de més de 10 persones, l’obligatorietat que als interiors de bars i restaurants no hi hagi més del 50% de la capacitat i també l’obligació d’anar a les botigues amb cita prèvia i amb l’assistència restringida. El retorn a les mesures de la majoria del país suposarà que l’Ajuntament permetrà també, com ja havia confirmat ahir al matí l’alcaldessa Agnès Lladó, l’obertura de parcs infantils i parcs públics com abans del 19 de juliol.

Figueres té ara mateix el risc de rebrot en 206,8 (havia estat en 906,4 en la setmana del 21 al 27 de juliol) i en clara baixada, mentre que la velocitat de reproducció de la malaltia està just per sota dels 0,69. Aquestes son les dades confirmades per Salut de fa quatre dies i les informacions que es tenen dels darrers dies continuen mostrant la millora. A més, el percentatge de positius de les PCR f etes està situat en un 11,5% (havia estat d’un 18,8%). A l’hospital de Figueres hi ha 10 persones ingressades per Covid i des de dimecres s’han donat 4 altes.

En el cas de Vilafant, el risc de rebrot, que va arribar a estar a 846,9, està ara mateix a 57,53, mentre que la velocitat de reproducció de la malaltia està en 0,23. En el cas de Vilafant, el canvi en una setmana ha estat molt gran, ja que la xifra de rebrot entre el 28 de juliol i el 3 d’agost era de 388,56 i el risc de rebrot estava xifrat en 1,05.

LA XIFRA

0,69
és la velocitat de reproducció de la malaltia. A Figueres ha estat de 3,64.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Entitats i plataformes es manifesten demà contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA