Salut

Més de 400.000 britànics intenten tornar a casa

Des d’aquesta matinada, Johnson imposa la quarantena als viatgers provinents de França, els Països Baixos i Malta

París i la Haia responen aplicant-ho també als que venen del Regne Unit

Centenars de britànics s’afanyaven ahir per arribar a l’estació de St Pancras, al centre de Londres, abans de les quatre de la matinada. Era el moment d’entrada en vigor de la quarantena imposada pel govern britànic als viatgers que arribaven de França. A més de França, la mesura també es va estendre als Països Baixos i Malta, una altra destinació molt important per als turistes britànics.

Així que, a partir d’avui, qualsevol que arribi d’aquestes destinacions, amb l’excepció dels camioners que entren des de França pel canal de la Mànega, hauran de tancar-se durant quinze dies a casa o bé en una habitació d’hotel. Ni els govern ni les empreses cobreixen la baixa als treballadors que s’han de confinar. Per això molts estiuejants britànics intentaven tornar ahir abans de l’hora límit. La multa per saltar-se la quarantena és de 1.100 euros. Segons va explicar el govern britànic, a França s’ha produït un increment d’un 66% de casos de la Covid-19 per 100.000 habitants l’última setmana, mentre que als Països Baixos aquest increment és del 52%. A continuació, França i els Països Baixos van anunciar també la quarantena al Regne Unit com a mesura recíproca.

El ministre de transport britànic, Grant Shapps, va dir que “la gent sabia el risc que corria anant-se’n de vacances a l’estranger” i que “sabien que hi havia possibilitats molt grans que això passés”. I va ressaltar que la prioritat del seu govern és protegir els ciutadans.

Més de 400.000 britànics estaven intentant tornar ahir de França, pagant preus exagerats per poder arribar a temps. Els bitllets d’avió costaven 890 euros des del sud de França i l’Eurostar des de París, 230 euros.

França és la segona destinació turística dels britànics després de l’Estat espanyol i aquesta mesura és un nou revés per la industria turística i aèria del país. L’Abta, la patronal de les agències de viatges, va demanar un pla al govern per salvar 221.000 llocs de treball, que són els que es preveu que es perdran aquest estiu si no es troba una solució a la quarantena. El govern britànic es nega a substituir la quarantena per tests ràpids perquè diu que no són segurs. També s’oposa a la creació de corredors regionals amb zones amb pocs casos.

Es tracta d’una decisió controvertida que segueix la línia d’imposar quarantenes als països amb índex de contagis elevats alts i, al mateix temps, promoure el turisme i el consum interior durant aquest estiu. L’objectiu del govern és salvar els petits comerciants locals, que són els més perjudicats per la crisi i són també els votants de Johnson.

LA XIFRA

12.000
euros de multa
si s’organitzen festes il·legals, i 1.100 euros a qui se salti la quarantena, al Regne Unit.

Sense mascareta són 3.500 euros

A partir d’avui, Anglaterra entra en una nova fase de la desescalada, ajornada fa dues setmanes per l’increment dels casos que s’estaven produint al nord del territori. A partir d’avui poden tornar a obrir les pistes de patinatge, les pistes de bitlles, els casinos, els parcs infantils i els centres d’estètica i de manicura. I, a la vegada, es doblen les multes per no portar mascareta fins als 3.500 euros i per organitzar festes il·legals a 12.000. La policia està tenint molts problemes per aturar les discoteques il·legals en parcs i domicilis privats.

El nombre de contagis al Regne Unit continua estant per sobre dels 1.200 diaris i les morts, entre 65 i 70. El nombre de defuncions per Covid ha quedat fixat en 41.329 després que el govern canviés els paràmetres tècnics i retallés en 5.377 el nombre de morts. Ara estableix que hagin mort 28 dies després de donar positiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona