Salut

Repunt de casos de Covid, amb 1.197 positius i 28 morts

Són dades de les darreres 24 hores

El Procicat manté les restriccions en 45 municipis del Segrià i la Noguera

Catalunya va registrar ahir en les darreres 24 hores 1.197 nous positius per coronavirus i 28 morts, xifres que representen una nova represa dels casos de Covid-19, després dels 974 positius notificats ahir, dijous, i els 830 de dimecres.

Els nous registres obliguen a mantenir per 15 dies més les restriccions en 26 municipis de la comarca del Segrià i 19 de la Noguera i, per tant, continua vigent la prohibició de reunions familiars i socials de més de deu persones i la limitació del 50% de la capacitat a l’interior de bars i restaurants, com també en activitats culturals.

La zona de Lleida continua essent la més “complicada” de Catalunya i presenta una taxa d’incidència en els darrers set dies de 131 casos per 100.000 habitants, mentre que a Catalunya se situa en vora 70 per cada 100.000 habitants. “No és una mesura arbitrària, s’adreça a la protecció de la població i contribuirà a baixar la corba a baix de tot”, va explicar el delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré.

Amb aquestes noves xifres, el total de contagis des de l’inici de la pandèmia és ja de 111.069, segons indiquen les dades del departament de Salut, mentre que el nombre total de morts per aquesta malaltia a Catalunya se situa a hores d’ara en 12.868. D’aquesta xifra total de morts, 7.069 s’han produït en un hospital o centre sociosanitari, 4.123 en residències, 817 en un domicili i 859 no han estat classificades per falta d’informació. Hi ha 577 pacients ingressats en hospitals a causa de la Covid-19, quatre menys que dimecres, dels quals 122 es troben a les unitats de cures intensives (UCI), tres més que el dia anterior.

D’altra banda, aquest cap de setmana el departament de Salut continuarà realitzant cribratges massius aquest cop al barri barceloní de Torre Baró, on s’espera fer cap 400 proves PCR diàries dissabte i diumenge.

Paral·lelament, l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona ha impulsat un registre internacional per a pacients amb Covid-19 i malalties minoritàries de la sang que recopilarà informació de forma anònima per facilitar la presa de decisions mèdiques sobre el diagnòstic i tractament de futures persones contagiades. Segons va informar ahir el centre hospitalari, l’objectiu és disposar de la màxima quantitat d’informació clínica possible en temps real per millorar el tractament de pacients infectats per coronavirus i afectats per altres patologies greus i poc freqüents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró