Salut

Cues a Barcelona en el primer dia de PCR massius al barri de Torre Baró 

El departament de Salut realitza un total de 485 proves aquest dissabte i continuarà demà diumenge

Argimon recorda que la mitjana de la majoria de nous contagis es situa al voltant dels 37 anys

El primer dia de proves PCR massives que es porta a terme a Barcelona ha arrencat amb cues a primera hora del matí a Torre Baró, el primer barri en el qual es practiquen cribratges de coronavirus amb l’objectiu de detectar casos asimptomàtics, alertar els seus contactes i contenir possibles rebrots.

La iniciativa, desplegada pel departament de Salut i l’Ajuntament de Barcelona, pretén arribar almenys a 800 persones, un terç de la població que resideix al barri, on la taxa de contagis supera els 500 casos per cada 100.000 habitants, molt per sobre de la mitjana barcelonina de 174.

Salut ha informat que s’han realitzat un total de 485 proves PCR aquest dissabte a Torre Baró. L’objectiu és fer al voltant de 400 testos més aquest diumenge als veïns de la zona per fer aflorar els asimptomàtics.

Per això, al llarg del cap de setmana, entre les 9 del matí i les 19 hores, els veïns que ho desitgin de forma voluntària podran fer-se la prova PCR sense límit d’edat al casal del barri presentant la seva identificació.

Així ho han explicat als mitjans el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, i la tinent d’alcalde de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de Barcelona Laura Pérez, que han animat a acudir a “les persones que no se senten malaltes” i han fet una “valoració positiva” després de les primeres hores en funcionament.

“És realment un èxit l’afluència de gent”, ha destacat Argimon, qui ha alertat de l’importància de detectar els casos asimptomàtics de Covid-19 perquè són els que tenen “més capacitat per transmetre” la malaltia i contagiar altres persones.

I encara que no hi ha límit d’edat per realitzar-se la prova, ha recordat que actualment la mitjana de la majoria de nous contagis es situa al voltant dels 37 anys, una xifra “molt diferent a la primera onada de la pandèmia”.

Argimon ha apuntat també que quan es coneguin les dades de les proves PCR massives, que s’estendran la setmana que ve al barri del Besòs, la taxa d’infecció augmentarà, tot i que la ciutat continua amb un “panorama d’estabilitat”. En aquest sentit, ha instat la població a seguir les mesures sanitàries perquè “a poc a poc la corba de contagis es vagi doblegant i descendint”.

Així mateix, el secretari de Salut Pública ha assegurat que no hi ha “dinàmiques específiques” de barri en relació a les infeccions per Covid-19, sinó una “concentració de casos en determinats punts” i ha atribuït el major nombre de rebrots a l’àrea metropolitana a els seves “ciutats molt denses”.

Per la seva banda, Pérez ha detallat que el consistori i el Govern han dut a terme una “intervenció comunitària” basada en la “coordinació” i “l’acompanyament” per, a més d’informar els veïns sobre les proves, ajudar-los a com encarar la quarantena i brindar els subsidis als quals poden tenir accés en cas necessari.

Aquestes proves massives ja s’han fet també al Vallès, a Vilafranca del Penedès i a la veïna Santa Coloma de Gramenet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA