Salut

Salut detecta un 3% d’asimptomàtics la primera jornada del cribratge al barri barceloní de Torre Baró 

El secretari de Salut Pública avança que tenen previst fer cribratges en els propers dies en tres localitats més, sense concretar quines

L’objectiu és identificar persones que no saben que tenen el virus però que poden transmetre’l per trencar de forma precoç les cadenes de contagi

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha avançat que en la primera de les dues jornades del cribratge al barri barceloní de Torre Baró han identificat 15 persones sense símptomes -tant poden ser asimptomàtiques com presimptomàtiques- que tenen el coronavirus, entre les 485 a qui es va fer la prova PCR. Aquesta xifra suposa un 3,1% del total.

En una entrevista a RAC1, Argimon ha valorat que la participació a la primera jornada va ser “un èxit”. El secretari de Salut Pública ha assenyalat que tenen previst fer cribratges en els propers dies en tres localitats més, sense concretar quines en espera d’acabar l’operativa.

Les proves PCR s’estan augmentant en diversos municipis i la setmana que ve ja s’ha anunciat que ho faran al barri de Sabadell de Ca n’Oriac. 

L’objectiu principal dels cribratges és trobar persones asimptomàtiques, que no saben que tenen el virus però que poden transmetre’l, per identificar-ne els contactes i trencar de forma precoç les cadenes de contagi.

Argimon ha recordat que les persones que tenen símptomes han de seguir el circuit habitual de posar-se en contacte amb el 061 o el centre d’atenció primària (CAP).

Aquest diumenge es comencen a buscar els contactes de les persones que van donar positiu perquè comencin les quarantenes. Argimon ha tornat a demanar a les administracions que busquin ajudes perquè les persones que s’hagin d’aïllar o fer quarantena i es trobin en una situació econòmica i social vulnerable ho puguin fer.

Després del cribratge d’aquest cap de setmana a Torre Baró, se’n farà un altre al de Besós, a partir de dilluns i fins dimecres.

Un total de 836 PCR en dos dies

El departament de Salut ha fet 351 proves PCR al barri de Torre Baró de Barcelona aquest diumenge. Els cribratges massius de coronavirus van començar el dissabte, quan es van fer 485 proves al barri.

Amb aquests darrers testos d’avui s’ha arribat a les 836 proves en total durant tot el cap de setmana. Segons fonts de Salut, l’objectiu que s’havia fixat el departament era de 800 testos.

Segons dades de Salut, la incidència del coronavirus a Torre Baró ha estat de 510 casos per 100.000 habitants entre el 28 de juliol i el 10 d’agost, mentre que la mitjana de Barcelona és de 174.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres