Salut

Argimon demana un “esforç” per rebaixar la corba: “Hem retrocedit 3 setmanes”

Demana fer “un esforç per rebaixar la corba de manera sostinguda” abans que s’hagi de pensar en “altres solucions”

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha demanat a la ciutadania “un esforç per rebaixar la corba de manera sostinguda”, abans que res limitant els contactes socials, ja que amb relació a la situació epidemiològica ha volgut ser “molt clar” i ha alertat: “Hem retrocedit tres setmanes”.

Argimon ha comparegut aquest dijous en roda de premsa, com és habitual en les últimes setmanes, al costat del cap de la Unitat de Seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz.

El secretari de Salut Pública ha demanat treballar col·lectivament per “arribar en les millors condicions als dies 14 i 15 de setembre, i més enllà”, per això “és necessari rebaixar la corba (de contagis) i tots sabem quin és el remei: rebaixar la interacció social”. “O la rebaixem nosaltres o el que acabarà passant és que, quan tinguem la corba absolutament disparada, haurem de pensar en altres solucions”, ha avisat tot seguit.

Argimon ha centrat la seva intervenció a alertar dels perills de la tornada de les vacances, cosa que previsiblement comportarà una major mobilitat de la ciutadania.

Per això, ha insistit en la necessitat que les empreses fomentin el teletreball, a més d’aplicar altres mesures com que l’accés als centres de treball sigui escalonat, extremar les mesures d’higiene, ventilar bé llocs tancats i posar especial atenció en espais comuns com cafeteries o vestidors.

Pel que fa a l’ús de mascaretes als centres escolars, el secretari de Salut Pública ha insistit que Salut es planteja l’ús de la mascareta dels 6 als 12 anys en funció de la situació epidemiològica de cada territori. Així ho ha explicat minuts després que el govern espanyol hagi anunciat un acord amb les autonomies per dur a terme diverses mesures entre les que hi ha l’ús obligatori de la mascareta a partir dels sis anys. Argimon ha dit que aquest “no serà el problema” i ha destacat que “no hi ha un punt de discordança” i ha posat l’èmfasi en “més en la coincidència que en la petita discrepància”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona