Salut

Coronavirus

Denuncien els organitzadors de la cercavila d’aquest dissabte a Vilafranca del Penedès

L’Ajuntament lamenta els fets i assegura que els actes espontanis s’han celebrat sense cap autorització municipal

Els Mossos i la Policia Local reforçaran la vigilància per evitar més aglomeracions durant la Festa Major

Els Mossos d’Esquadra han denunciat els organitzadors de la cercavila que s’ha fet aquest dissabte a Vilafranca del Penedès.

En un breu comunicat, la policia catalana assegura que els participants han “incomplert les mesures sanitàries pel coronavirus”.

Tot i que el consistori vilafranquí ha suspès la majoria de la programació oficial de la Festa Major, centenars de persones han celebrat actes espontanis al carrer i s’han vist actuacions d’algunes colles de balls tradicionals que s’han fet sense cap autorització municipal, que s’han fet virals a les xarxes socials.

L’Ajuntament ha manifestat la seva “disconformitat” amb les aglomeracions que s’han vist aquest dissabte a la capital del Penedès i ha fet una crida a “evitar qualsevol situació que vagi contra les mesures de prevenció” per la Covid-19. L’alcalde, Pere Regull, ha qualificat aquestes accions d’“irresponsables” perquè han “posat en risc la salut pública”.

En una declaració enregistrada, Regull ha assegurat que “entén” el sentiment dels vilafranquins en l’inici de la Festa Major però ha remarcat que “no es poden permetre aglomeracions que posin la salut en risc”. “Faig una crida a la responsabilitat de tots els vilafranquins i vilafranquines per a què aquests fets no es tornin a produir”, ha expressat.

En aquest sentit, l’alcalde ha llançat un avís adreçat especialment als components dels balls populars i tradicionals, molts dels quals han protagonitzat els actes espontanis d'aquest dissabte: “Els adverteixo que es prendran les mesures necessàries per evitar de nou aquests fets”.

Els Mossos i la Policia Local de Vilafranca del Penedès reforçaran la vigilància al carrer per evitar que es repeteixin les aglomeracions, segons han avançat fonts municipals a l'ACN.

Atesa la situació viscuda als carrers, l’Ajuntament ha decidit anul·lar les recepcions institucionals que tenia previst fer als representants dels balls tradicionals i de les colles castellers i de falcons aquest diumenge, festivitat de Sant Fèlix. El consistori argumenta que vol evitar aglomeracions en plena pandèmia: “És importantíssim que actuem amb seny i responsabilitat davant la crisi sanitària que estem vivint”.

El consistori admet que el gruix de la Festa Major ha estat suspesa però assegura que “el sentiment hi és”.

Una dels pocs actes protocol·laris i litúrgics que s’ha mantingut és la novena de Sant Fèlix, si bé amb un nou format degut a la crisi sanitària. L’Ajuntament ha avançat que l’esdeveniment se celebrarà a porta tancada, que la figura del Sant no sortirà en cap moment de l’església i que no hi haurà cap castell de foc. Per aquest motiu, remarca, es demana que només hi vagin aquelles persones que tenen feta la reserva d’entrada.

Els Castellers de Vilafranca han lamentat aquest dissabte les aglomeracions generades per alguns balls. En un comunicat, han advertit que “la irresponsabilitat d’alguns danya la imatge de la Festa Major”. És per això que han demanat a tots els membres de la seva entitat que “s’abstinguin de participar en actes fora del protocol establert i que posin en perill la imatge de Vilafranca i la de la Festa Major”. Els Verds han assegurat que la colla participarà en alguns actes simbòlic complint els requisits marcats pel Procicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat