Salut

Coronavirus

Desallotgen una festa il·legal a Viladecans i denuncien 95 participants

Més d’un centenar de persones s’han aplegat a l’espai natural del Remolar per fer un ‘botellón’ massiu

Torra ordena als Mossos que actuïn amb la “màxima severitat davant qualsevol incompliment” de les normes de prevenció contra la Covid-19

Els Mossos d’Esquadra han dissolt aquest diumenge a la matinada una festa il·legal amb botellón en la que participaven més d’un centenar de persones a Viladecans (Baix Llobregat), segons ha informat la policia catalana en un breu comunicat a les xarxes socials. El cos ha denunciat  95 persones per “incomplir les mesures sanitàries pel coronavirus”.

Segons informa l’ACN, la Policia Local de Viladecans i els Mossos han actuat després tenir coneixement que hi havia una concentració d’entre 100 i 120 vehicles a l’aparcament de l’espai natural del Remolar-Filipines. La festa s’ha convocat a través de les xarxes socials i les persones denunciades s’han agrupat a la zona per beure alcohol a l'aire lliure. Quan hi ha arribat els agents hi havia més d'un centenar de persones que anaven sense mascareta i que no mantenien les distàncies de seguretat.

L'actuació policial s’ha desenvolupat passada la mitjanit i ha implicat sis agents de la policia de Viladecans, 5 mossos de la ciutat, dos patrulles més d’altres comissaries i una furgoneta dels ARRO.

A més de desallotjar els participants, la policia catalana ha denunciat a 95 persones per “incomplir les mesures de sanitàries pel coronavirus”.  El consum d’alcohol en grup a la via pública contravé les prohibicions per la pandèmia. 

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona ja van desallotjar la matinada de dissabte una altra festa il·legal que s’estava celebrant en una nau industrial a la Zona Franca de Barcelona, a la qual hi van assistir unes 160 persones, que tampoc duien mascareta i que també van ser denunciades. 

Davant aquestes actituds, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha donat avui instruccions als Mossos d’Esquadra perquè actuïn amb la “màxima severitat” davant de qualsevol incompliment de les normes de prevenció contra la Covid-19”.

“Això no és una festa, és un acte d'insolidaritat que va contra els esforços de tots”, ha lamentat  Torra en un missatge a les xarxes socials. El cap del govern ha recordat que el risc de rebrot ha arribat a 200 i, per tant, és “molt alt”



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró