Salut

Coronavirus

Salut farà cribratges de Covid-19 a Rubí i Puigcerdà

Dilluns començarà una recerca porta a porta en alguns barris rubinencs per identificar contactes estrets que no s’han localitzat telefònicament i casos asimptomàtics

A la capital cerdana les proves es faran a persones de 18 a 40 anys, professors i empleats d’hostaleria i comerç

El departament de Salut farà la setmana vinent cribratges de Covid-19 a Rubí i Puigcerdà per detectar contactes estrests i positius asimptomàtics entre diferents col·lectius.

Salut farà una recerca selectiva en alguns barris de Rubí per determinar possibles casos de contagi de coronavirus després d’identificar algunes zones on havia augmentat el nombre de positius. Per aquest motiu el departament ha decidit practicar proves PCR als veïns de les zones per identificar contactes estrets o casos asimptomàtics.

L’actuació arrencarà dilluns dia 7 i s’allargarà fins al dijous 10, amb proves PCR en un cribratge porta a porta dirigit als contactes que no s’han localitzat telefònicament. En aquesta acció també s’inclouran els comerços ubicats en aquestes àrees.

En concret, es faran cribratges a les zones corresponents al CAP Anton de Borja, és a dir, en alguns carrers del barri 25 de setembre i del barri Les Torres, i del CAP Rubí Mútua, a les zones de ca n’Oriol i Plaça del Sol. Salut considera que “el més adequat” és fer un estudi de cerca de contactes estrets en les zones que s’han identitat com de màxim contagi.

El cribatge es farà amb la col·laboració del Ajuntament de Rubí que posarà a disposició voluntaris de Protecció Civil, agents de la Creu Roja i agents de ciutadania.

Els resultats de les proves estaran disponibles a partir de les 48 hores i es podran consultar a La Meva Salut.

A més, es contactarà per telèfon amb els casos que siguin positius.

En paral·lel, el departament de Salut, l’Àrea Bàsica de Salut de Cerdanya (Fundació Hospital de Puigcerdà), el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i l’Ajuntament de Puigcerdà duran a terme un cribratge de Covid-19 destinat a quatre col·lectius diferents. Les proves, que es realitzaran al Casal d’Avis Sant Domènec el 9 i el 15 de setembre, aniran dirigides a persones de 18 a 40 anys que hagin pogut tenir exposicions de risc, personal docent i personal d’administració i serveis dels centres educatius, a més de professionals del sector de l’hostaleria i del comerç i els seus familiars directes.

Es preveu fer un màxim de 40 tests cada mitja hora, un total de 1.280 proves, i per participar-hi cal inscriure’s al web del consistori de la capital cerdana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona