Salut

El govern limita al 50% l’aforament a bars i restaurants de Girona i Salt

El Procicat endureix les restriccions als dos municipis per contenir la propagació de la Covid-19

Les noves mesures entraran en vigor dimecres i s’allargaran almenys 15 dies

El govern ha decidit endurir les restriccions a Girona i Salt per tal d’abaixar la taxa de contagis de Covid-19 en aquests dos municipis del Gironès.

El Procicat ha aprovat aquest dilluns un conjunt de mesures especials que entraran en vigor dimecres i s’allargaran almenys durant els propers 15 dies, segons ha anunciat el departament de Salut.

Les limitacions afecten sobretot bars i restaurants, en els quals es torna a limitar l’aforament al 50% tant a l’interior com a l’exterior. A més, es prohibeix el consum a les barres i sempre s’haurà de realitzar a la taula. L’horari de tancament d’aquests establiments serà a la una de la matinada com a màxim. El govern recomana que, sempre que sigui possible,  s’utilitzi preferiblement servei a domicili i comandes per emportar.

Pel que fa a la resta d’ activitats comercial el Procicat estableix que s’hauran de dur a terme “evitant qualsevol aglomeració”. Així, tant en espais tancats com en espais a l’aire lliure, s’haurà de garantir una distància seguretat de 1,5 metres entre els clients. L’aforament màxim permès és l’equivalent a 2,5 m2 per persona.

Les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions es podran realitzar tant en recintes estables -com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars- com a l’aire lliure sempre que no se superi el 50% de la seva capacitat. L'aforament de les activitats esportives també es limita al 50%.

Als actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres l’aforament s’haurà de limitar al 33%.

Les reunions de més de 10 persones continuen prohibides, com a la resta del país.

Salut demana a la ciutadania que es quedi a casa tant com pugui i redueixi al màxim l’activitat social. En aquest sentit, insta a limitar els contactes a les persones que integren el grup de convivència habitual.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ja s'ha posat en contacte amb l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, per anunciar-los aquesta situació i per treballar conjuntament per intentar reduir el ritme de propagació del virus.

Les restriccions entraran en vigor quan es publiquin al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), cosa que previsiblement passarà dimecres. Les mesures tindran una durada mínima de 15 dies des de l’inici de la seva aplicació i posteriorment, s’avaluarà la situació dels dos municipis i es decidirà si es mantenen, s’endureixen o es relaxen.

Sanitat demana als ciutadans de Girona i Salt que “complexin” les mesures i recomanacions de la Generalitat per frenar els contagis

La secretària d’Estat de Sanitat, Silvia Calzón, ha demanat als ciutadans de Girona i Salt que “compleixin” les mesures i recomanacions aprovades pel Procicat per frenar els contagis.

Durant la roda de premsa d’aquest dilluns per presentar l’últim balanç de la pandèmia, Calzón ha assegurat que el ministeri és molt “respectuós” amb les actuacions que prenen les CCAA i ha defensat la importància d’adoptar mesures “precises” i “quirúrgiques” per evitar nous casos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona