Salut

Torra reunirà dimarts els agents econòmics i socials per “trobar una solució” per als pares amb fills en quarantena

El president pressiona l’Estat perquè reguli la incapacitat per als que tenen un fill confinat sense tenir covid-19

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest divendres que la setmana vinent reunirà al Palau els representants dels agents econòmics i socials de Catalunya per tal de “trobar una solució” per a aquells pares que s’han de quedar en quarantena a casa sense poder anar al seu lloc de feina perquè algun dels seus fills té un company de classe positiu en covid-19 sense que ells hagin estat contagiats. “Si la solució no arriba de Madrid, ha d’arribar de Catalunya. Ja està bé”, ha dit Torra recordant que el govern espanyol encara no ha regulat la incapacitat laboral que la Generalitat reclama per a aquests pares. La trobada serà dimarts al Palau de la Generalitat, després de la reunió del Consell Executiu.

Torra, que ha avançat que no deixarà de “pressionar” al govern espanyol perquè abordi la qüestió en els termes que l’executiu català reclama, ha recordat que, malgrat ser només una seixantena de grups els afectats amb nens a casa, “ja són molts pares catalanes els que es veuen en aquesta disjuntiva”. És per això que ha demanat també als comuns que incideixin en el govern del que formen part a Espanya per “tancar aquest tema no resolt”. En aquest sentit, s’ha felicitat que la proposta de resolució del debat de política general que demanava aquesta regulació hagi estat aprovada amb el vot dels independentistes i els comuns, i alhora ha lamentat i criticat que el PSC hagi votat en contra.

“Hem de donar a les famílies tranquil·litat per fer les quarantenes, és on ens juguem el risc de rebrot i la taxa de transmissió del virus. Hem de trobar una solució com sigui”, ha insistit Torra, que ha sortit en una roda de premsa d’urgència després del ple però on s’ha negat a respondre qualsevol pregunta que no fos sobre el coronavirus malgrat poder ser d’estricta actualitat política. “Estic centrat en l’epidèmia i les preguntes que respondré seran sobre això”, ha dit en rebre les qüestions dels periodistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS