Salut

Salut xifra el seguiment de la vaga dels MIR en un 40% i els sindicats l’eleven al 91%

La convocatòria s’allargarà fins demà dimecres però ja se n’ha registrat una altra per la setmana que ve, de dilluns a divendres

El comitè de vagà adverteix Salut, l'ICS i les patronals que les mobilitzacions continuaran si no reben propostes de millora

El 40,04% dels metges interns residents (MIR) han secundat la segona jornada de la vaga de tres dies convocada als hospitals i centres d’atenció primària de Catalunya, segons les dades de participació facilitades pel departament de Salut. El Sindicat Metges de Catalunya, que ha convocat l’aturada, eleva les dades de participació fins al 91% dels MIR.

Per territoris, metges de Catalunya xifra la participació a la vaga a Barcelona en el 91%; a Girona, en el 92%; a Lleida, en el 89% i a Tarragona, en el 90%.

La vaga dels metges residents va començar dilluns i està previst que s’allargui fins dimecres per reclamar millores formatives, laborals i salarials. A més, els convocants ja n’han registrat una altra per la setmana que ve, de dilluns a divendres, per si no obtenen respostes a les seves reivindicacions. Aquest dimarts estava prevista una reunió amb l’Institut Català de la Salut (ICS) i les patronals.

El comitè de vaga adverteix el departament i les patronals de la xarxa sanitària concertada que la mobilització “continuarà, mentre no hi hagi una proposta que millori de manera inequívoca la qualitat formativa i les condicions laborals i retributives del col·lectiu”. Els MIR han preparat diverses mobilitzacions fins dimecres a Barcelona i altres ciutats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona