Salut

Salut no descarta allargar les restriccions a Girona i Salt

El risc de rebrot de la Covid-19, però, continua essent alt tot i la tendència a la baixa per les mesures adoptades fins ara

El gerent del Catsalut fa una crida a no abaixar la guàrdia

El Departament de Salut afirma que les restriccions adoptades a Girona i Salt des de dimecres passat per tallar la cadena de contagis de la Covid-19 es comencen a notar amb una tendència a la baixa del risc de rebrot. Tot i això, el gerent del Catsalut, Miquel Carreras, remarca que no es pot abaixar la guàrdia. Carreras ha recordat que l’efectivitat de les restriccions extraordinàries no es tradueix en una millora immediata de les dades, sinó que s’han d’analitzar un cop passats uns dies. Ara que fa gairebé una setmana que s’han implantat, sosté que la tendència és bona, però no descarta que s’hagin d’allargar.

En el cas de Salt, l’indicador del risc de rebrot va arribar a un màxim de 1.129,82 punts el dia 7 de setembre. Aquest dimarts està a 600 punts per sota i se situa en 529,13. A Girona, el topall es va assolir el 16 de setembre quan la dada del risc de rebrot es va situar en 780,24 i avui és de 556,16 (224,08 menys). Segons el gerent del Catsalut, la tendència és clarament bona, però lluny encara d’allunyar-se del risc de rebrot alt (per sota dels 100 punts).

Per això ha fet una crida a la responsabilitat individual i col·lectiva i a continuar complint totes les mesures per frenar la propagació del virus. Miquel Carreras ha exposat que hi ha diversos factors que van fer incrementar el risc de rebrot a les dues poblacions. D’entrada, l’augment del casos de la Covid-19 que es van poder detectar als cribratges massius duts a terme a dues zones de Girona i a Salt. Però ha concretat que la majoria dels contagis es produeixen en contactes socials.

Porta d’Entrada atén 15.000 peticions

La creació del servei Porta d’Entrada de l’Ajuntament de Girona ha atès telemàticament 15.000 peticions d’ajut social. El dispositiu ha estat reconegut com a bona pràctica per DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall i la Fundació Campus Arnau d’Escala. Es va posar en servei fa cinc mesos i ha pogut avançar en les noves maneres de relacionar-se amb l’administració que ha comportat la pandèmia. Consisteix en el telèfon 972 419 404 i a [email protected].



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sant Jordi de rècord a TMB amb 2,5 milions de validacions

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa
Regne Unit

La desbandada de cinc cavalls de l’exercit provoca el caos a Londres

Barcelona
girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona