Salut

Ja hi ha vol nocturn del SEM a l’hospital Josep Trueta

El nou servei permetrà traslladar durant la nit i més ràpidament pacients crítics a un altre hospital en cas de necessitat, evitant el transport per carretera

Funcionarà tots els dies de l’any

Traslladar de nit pacients crítics de l’hospital Josep Trueta fins a un altre hospital de l’àrea de Barcelona amb més rapidesa. Això és el que permet el nou helicòpter nocturn del SEM, situat en aquest hospital de referència de les comarques gironines i que ha entrat en funcionament aquesta nit. L’helicòpter medicalitzat funcionarà en horari nocturn, de les vuit del vespre a les vuit del matí, i durant els 365 dies de l’any.

El Departament de Salut confia que l’helicòpter cobrirà el 50% dels trasllats que ara es fan amb ambulància. Per poder tirar endavant aquest servei s’han hagut de fer obres a l’heliport de l’hospital Josep Trueta. Així, s’ha millorat i ampliat l’helisuperfície i s’han fet treballs d’abalisament i il·luminació. A més, també s’ha ampliat amb dues helipistes més, que permeten que en determinats moments hi pugui haver fins a tres helicòpters alhora. Gràcies a aquestes millores, el Trueta acull de manera fixa l’helicòpter de comandament dels Bombers durant l’estiu i puntualment durant l’hivern.

Atenció pediàtrica

L’arribada del vol nocturn a Girona també suposa la incorporació d’equips d’alta especialització mèdica, segons explica Salut. És el cas de l’helicòpter neonatològic-pediàtric medicalitzat, que des de principis d’any ha ampliat el seu període d’activitat i ha duplicat l’equip sanitari. Aquest recurs és present durant 16 hores diàries, des de les set del matí fins a les onze de la nit, els 365 dies de l’any. L’increment de les hores de cobertura aèria suposa la incorporació d’un segon equip assistencial integrat per pediatres i infermers provinents de l’hospital Parc Taulí de Sabadell, que se suma al que està operatiu actualment a l’hospital de Sant Pau de Barcelona. Això suposa, per exemple, que si un nounat prematur requereix ser traslladat de la unitat de neonatologia del Trueta a una unitat de Barcelona, ara es podrà fer en una quarta part del temps que costaria amb una ambulància terrestre. D’altra banda, aquest any ha entrat en funcionament la primera càpsula d’aïllament per traslladar pacients crítics contagiats amb malalties altament infecciones com la Covid-19 en l’helicòpter medicalitzat. La càpsula Isoark N36-7 evita la propagació del patogen durant el trasllat i redueix notablement la possibilitat d’infecció per part del personal sanitari.

LA XIFRA

740.000
persones
tenen com a referència aquest hospital i es beneficiaran d’aquest servei en cas de necessitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona