Salut

Madrid anunciarà divendres l’ampliació de les zones amb restriccions

El govern autonòmic estudia reduir aforaments a tota la comunitat

Demana a Sanitat poder contractar metges extracomunitaris

La Comunitat de Madrid anunciarà aquest divendres l’ampliació de les zones amb restriccions, que se sumaran a les 37 àrees bàsiques de salut. El viceconseller de Salut Pública, Antonio Zapatero, ha explicat també que estan “estudiant” reduir aforaments en l’àmbit de la restauració a tota la regió. Escudero ha remarcat durant la roda de premsa d’aquest dimecres que les dades s’estan estabilitzant però que cal adoptar més mesures. L’objectiu, ha dit, és evitar de totes totes un “confinament total” de la comunitat, que tindria conseqüències “tràgiques” per a alguns sectors.

També han demanat a Sanitat que permeti la contractació de metges extracomunitaris i ha anunciat que els tests antígens es començaran a fer a les àrees més afectades a partir de la setmana que ve.

A hores d’ara, la comunitat té 3.111 pacients ingressats, 417 en Unitats de Cures Intensives (UCI) i 36 brots actius. Zapatero ha anunciat que s’estan acabant de definir les zones on s’ampliaran les restriccions i que la previsió és que, un cop modificada i publicada la nova ordre, entrin en vigor dilluns que ve.

Suport de l’exèrcit

La Comunitat de Madrid també demanarà suport logístic a l’Exèrcit per instal·lar carpes a les àrees sanitàries amb restriccions per a la realització de tests i la incorporació de 222 efectius de Policia Nacional i Guàrdia Civil per fer complir les mesures. El vicepresident de la comunitat, Ignacio Aguado, ha explicat també en una roda de premsa que reclamaran al govern espanyol una reforma “exprés” de la normativa vigent per poder contractar 300 metges extracomunitaris, que van treballar a la regió durant la pandèmia i que “amb les restriccions ara no podem incorporar”. Aguado ha anunciat que faran aquestes peticions aquest mateix dijous en una reunió i que demanaran que estiguin vigents a partir de les 00 hores de dilluns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona