Salut

El Procicat limita les reunions socials a un màxim de sis persones

La mesura busca reduir els contagis per la Covid-19

L’òrgan interdepartamental manté oberts els parcs infantils però estableix pautes d’ús i control d’aquests espais per a famílies i administracions locals

El comitè de direcció del Pla PROCICAT ha aprovat aquest dimecres la proposta dels departaments de Salut i Interior de limitar les reunions socials a un màxim de sis persones, tant en l’àmbit públic com privat, al conjunt del territori català. Fins ara estaven autoritzades les trobades de fins a deu persones.

En un comunicat, el govern justifica que aquesta nova restricció,  que no s’aplica a persones convivents, té com a objectiu “reduir el nombre de contagis” per la Covid-19, ja que ara els brots es donen en “majoritàriament” en “l’àmbit interfamiliar i en l’entorn social més proper”.

La nota precisa que la limitació suposa restringir a un màxim de sis les persones que poden ocupar una taula –o agrupacions de taules– als bars i restaurants, tant a l’interior dels establiments com a les terrasses.

D’altra banda, l’òrgan interdepartamental ha decidit no tancar “per ara” els parcs infantils, ja que constitueixen “un espai d’esbarjo beneficiós per als infants”.

Per contra, també suposen un risc de contagi del coronavirus, ja que el seu ús implica la coincidència de grups de convivència diferents, dificultat de mantenir distàncies i superfícies de contacte freqüent elevat. A més, apunta que la presència d’adults a càrrec dels infants no es fa mantenint les distàncies de seguretat i comporta aglomeracions en l’entorn

És per això que considera necessari reforçar els elements de control per part de les administracions responsables i també les pautes perquè les famílies facin un ús correcte d’aquests espais.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona