Salut

Illa afirma que la segona onada és “de menor intensitat” però insta a “reforçar” l’atenció primària

El ministre destaca que no hi ha “ascens” de casos a tots els territoris però admet que Madrid constitueix “la principal preocupació”

Assegura que ja s’està perfilant l’estratègia de vacunació però avisa que la vacuna encara trigarà “algun temps” en arribar

El ministre espanyol de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat aquest dimecres que la segona onada de la Covid-19 és “substancialment diferent” a la primera perquè és de “menor intensitat i velocitat”. I també perquè afecta persones més joves, amb un alt percentatge d’asimptomàtics. 

Durant la seva compareixença a la Comissió de Sanitat del Congrés, Illa ha advertit que la menor virulència d’aquesta segona onada no significa que s’hagin de “minimitzar els riscos”. “Cal estar preparats per a tots els escenaris”, ha afegit.

En aquest sentit, ha instat a “reforçar” l’atenció primària, perquè és “on recauen la major part dels diagnòstics”.

El titular de Sanitat ha remarcat que la situació no és igual arreu de l’Estat i que no a totes les comunitats es produeix un “ascens” de casos. De fet, ha apuntat que algunes com l’Aragó o Catalunya, que a l’estiu van registrar increments, “ara es troben en descens o a l’altiplà”. “Madrid constitueix la principal preocupació en aquests moments”, ha afegit.

Durant la seva intervenció, Illa ha avançat que ja s’està perfilant l’estratègia de vacunació de la Covid-19 per quan hi hagi una vacuna disponible. El ministre ha detallat que es farà de manera seqüencial i es prioritzarà els col·lectius més vulnerables.

En qualsevol cas, ha avisat que “l’accés general a la vacuna encara tardarà algun temps” i, en conseqüència, cal interioritzar que la mascareta, el distanciament social i les mesures d’higiene “ens acompanyaran alguns mesos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró