Salut

El Procicat acorda noves restriccions a la Cerdanya per la Covid-19

El govern demana a la població que només surti de casa per realitzar activitats indispensables

L’aforament als bars i restaurants es limita al 50%

El comitè de direcció del  Pla d’Emergències de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) ha acordat aquest dimecres aplicar noves restriccions als municipis de la Cerdanya durant almenys 15 dies per aturar el creixement de contagis de la Covid-19. L’organisme interdepartamental demana als veïns de la comarca que no surtin de casa si no és per realitzar activitats indispensables.

En un comunicat difós aquest dimecres, el govern recomana a la població que només es desplaci per anar a treballar –en cas que l’activitat no es pugui fer des de casa–, per rebre assistència sanitària, per assistir a centres docents i per a fer activitats del lleure infantil i juvenil. També queden fora de la petició de no sortir de casa activitats com assistir i tenir cura de menors d’edat o persones grans, dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables; per desplaçar-se a entitats financeres i d’assegurances i d’altres serveis; per accedir als establiments comercials minoristes d’alimentació, begudes i matèries primeres, i per accedir a altres establiments comercials minoristes, amb cita o avís preavís.

L’aforament als bars i restaurants es limita al 50%, tant a l’interior com a les terrasses, i el consum s’ha de realitzar sempre en taula. A més, s’ha garantir una distància mínima entre taules o agrupacions de taules d’1,5 metres a l’interior dels locals i de 2 metres a l’exterior. Els establiments han de tancar com a molt tard a la una de la matinada i a partir de les dotze ja no poden admetre nous clients. En els establiments hotelers, l’aforament dels espais comuns es limita al 50% de l’aforament autoritzat.

Els actes religiosos –inclosos casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres– han de limitar l’assistència al 50% de l’aforament.
A les activitats culturals, d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions l’aforament màxim permès és del 70%, tant en recintes estables –com teatres, cinemes, carpes de circ- com a l’aire lliure –en espais públics especialment habilitats. A més, els organitzadors han de complir les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del Procicat.
Les activitats lúdiques, recreatives i l’obertura al públic d’equipaments esportius –parcs d’atraccions, gimnasos i instal·lacions esportives– es poden dur a terme sense superar el 50% de l’aforament.

Prorrogades set dies més les restriccions a Reus

El Procicat suavitza les limitacions als aforaments, que podran ser del 50% a l’hostaleria i del 70% a les activitats culturals escèniques i musicals
Redacció

El govern ha decidit prorrogar set dies més les restriccions vigents al municipi de Reus per contenir la Covid-19, si bé en suavitza dues.

En concret, el Procicat dona llum verd a elevar l’aforament permès per als actes religiosos al 50% i fins al 70% en les activitats culturals d’arts escèniques i musicals.

L’organisme interdepartamental ha revisat aquestes mesures d’acord amb les noves dades. Aquesta flexibilització també atén als principis de necessitat i de proporcionalitat. A més, el Procicat recorda que aquestes activitats tenen plans sectorials aprovats i, majoritàriament, comporten nivells de contacte i interacció social de menys risc que d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona