Salut

El TSJC prohibeix les reunions de més de sis persones

La sala contenciosa administrativa ha ratificat també la pròrroga de les mesures especials adoptades a Reus

La sala contenciosa administrativa número 3 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va ratificar ahir la proposta presentada pels departaments de Salut i Interior de la Generalitat i va prohibir de manera expressa les trobades i les reunions de més de sis persones. Aquesta prohibició no només afecta les reunions en establiments d’hostaleria i restauració, sinó també en l’àmbit privat, exceptuant els grups de convivència. La mesura, amb la qual es pretén frenar el contagi del virus, fixa com a excepcions, entre d’altres, les activitats docents, de lleure infantil i juvenil, laborals, de culte, els actes i serveis religiosos, les activitats esportives i culturals i les manifestacions, sempre que es facin respectant els protocols sanitaris.

La nova restricció entrarà en vigor avui, un cop es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). D’altra banda, el TSJC també va acordar, tal com va aprovar el Procicat dimecres, prorrogar les mesures restrictives al municipi de Reus en el sentit que s’intenti sortir del domicili només quan sigui estrictament necessari i es limiti al màxim la mobilitat. Tot i així, s’incrementa l’aforament fins al 50% en els actes religiosos i fins al 70% en les activitats culturals artístiques i musicals.

Aquestes mesures es van aprovar ahir amb un risc de rebrot del 204,81, dos punts menys que el dia anterior i encara per sota del 216,96 que va motivar el 29 d’agost la limitació dels grups a 10 persones. Ahir, la RT, que és la capacitat mitjana de contagi per persona, estava una mica per sobre de l’1. Hi havia 772 ingressats, 137 a l’UCI.

LA XIFRA

204,81
risc de rebrot
ahir, dos punts per sota del dia anterior. A finals d’agost va arribar a 216,96.

Tests serològics massius per a monitors, a Terrassa

Redacció

L’Ajuntament de Terrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa (CST), d’acord amb el Departament de Salut, faran un total de 3.760 tests serològics a persones que estan en contacte amb joves o col·lectius vulnerables. Les proves es faran a entrenadors i monitors, educadors, personal d’atenció domiciliària i cuidadors d’entitats que treballen amb persones discapacitades. Els tests serviran per determinar si la persona ha estat en contacte amb el virus en el passat i ha generat anticossos o si pot estar en una fase activa de la infecció.

15.114 alumnes i 1.127 professionals estaven ahir confinats pel coronavirus als centres educatius, on el total de casos positius era de 1.504. Hi ha quatre centres totalment tancats, i el total de grups aïllats és de 789.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT