Salut

El govern espanyol està estudiant si és “legalment necessari” que el BOE publiqui el cessament de Torra

Montero diu que la qüestió està en mans de l’Advocacia de l’Estat

El govern espanyol està estudiant si legalment és “imprescindible i necessari” que el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publiqui el cessament de Quim Torra com a president de la Generalitat.

Així ho ha dit la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Montero ha concretat que la qüestió està en mans de l’Advocacia de l’Estat.

El Govern s’havia adreçat a l’executiu espanyol per demanar-li la previsió de la publicació del cessament, ja que, segons un informe jurídic de la Generalitat, és el pas previ perquè l’executiu pugui impulsar un decret de substitució. El Parlament també està pendent del BOE per convocar per a demà a la tarda un ple específic amb la compareixença de Torra.

En tot cas Montero ha insistit en la necessitat que es convoquin eleccions a Catalunya perquè el Govern sorgit de les urnes pugui afrontar “reptes importants” com la lluita contra la pandèmia i les seves conseqüències econòmiques, i perquè “Catalunya pugui injectar el creixement econòmic que el nostre país necessita”.

En aquest marc ha recordat que ERC ha traslladat al govern espanyol “la seva voluntat i disposició” per acordar els pressupostos generals de l’Estat per al 2021. “ERC ha mantingut aquesta posició i el govern parlarà amb tots els grups i especialment amb els que van fer possible la investidura del president Sánchez”.

Independentment de la inhabilitació de Torra, Montero ha insistit que el govern espanyol està “absolutament disponible” per “seure” a la taula de diàleg quan el Govern ho vulgui. “No es tracta de personalismes sinó d’una reunió entre dos governs” que s’ha de fer “amb llibertat” de posar la data.

Serà, ha dit, “una taula imprescindible per obrir un temps de diàleg i de retrobada a Catalunya” que deixi enrere “els temps de la confrontació, el frontisme i la desobediència” en termes legals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona