Salut

Una cinquantena de societats científiques, als polítics: “A la salut vostès manen, però no en saben”

Els col·lectius, que representen 170.000 professionals sanitaris, reclamen acabar amb les “interferències polítiques”

Cinquanta-cinc societats científiques de l’Estat espanyol s’han unit en un manifest per demanar que les decisions contra el coronavirus es basin “en la major evidència científica possible deslligada del continu enfrontament polític”. “A la salut vostès manen, però no en saben”, adverteixen a la classe política al comunicat, on reclamen una resposta “coordinada, equitativa i basada exclusivament en criteris científics clars, comuns i transparents”. En un manifest en forma de decàleg, les societats –que representen més de 170.000 professionals sanitaris de tot l’Estat- estableixen les directrius que creuen que haurien de marcar la lluita contra la covid-19.

“En nom de més de 47 milions d’espanyols, vostès i les seves famílies incloses, hem de canviar ja tanta inconsistència política, professional i humana”, subratllen.

Sense interferències polítiques

“Aquí i ara, la lentitud burocràtica en resoldre temes legals, tècnics i administratius només aconsegueix agreujar les solucions; frenin ja tanta discussió i corrin a l’acció”, escriuen al manifest, on demanen també un protocol nacional que vagi a banda de les actuacions territorials que estableixi criteris comuns “sense la menor interferència ni pressió política”.

Segons els sanitaris, els criteris han de definir normes generals de prevenció, estratègies de rastreig, gestió de pacients afectats i dels centres sociosanitaris. Tal i com apunten, han de ser les autoritats sanitàries, sense ingerències polítiques, qui han d’establir les prioritats d’actuació respecte a altres malalties, canv€is organitzatius i previsions adequades a qualsevol patologia, sigui quina sigui l’edat del pacient i el nivell socioeconòmic.

Recursos sanitaris

D’altra banda, els col·lectius responsabilitzen els polítics de garantir el principi d’igualtat en les estratègies preventives i els recursos sanitaris i els recorden que han de crear “ja” una reserva estratègica nacional de material destinat a la prevenció i tractament dels afectats.

A més, constaten que l’atenció a la salut exigeix “flexibilitat i actualització” en la gestió dels recursos sanitaris i adverteixen que això només es pot fer “des del profund coneixement de les ciències de la salut” i “el verdader compromís d’incrementar els recursos per a investigació”, que recorden que són molt inferiors als d’altres països europeus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC