Salut

Salut aplica noves restriccions per contenir els contagis a Tortosa, Amposta i Roquetes

El Procicat demana a la població dels tres municipis ebrencs que es quedi a casa

Es limita a la meitat l’aforament de bars i restaurants, actes de culte i esdeveniments esportius

El comitè de direcció del Pla d’Emergències de Protecció Civil (Procicat) ha aprovat aquest dilluns, a proposta del departament de Salut, aplicar durant 15 dies mesures de restricció d’aforaments, activitats i horaris a les localitats ebrenques de Tortosa (Baix Ebre), Amposta (Montsià) i Roquetes per contenir la propagació del coronavirus.

La mesura s’ha adoptat després de comprovar que Tortosa és avui la ciutat catalana que presenta un risc més alt de rebrot, amb un EPG de 1.609,6, i a Amposta el risc és de 569,2. A partir de 100 es considera un risc alt i a partir de 200 molt alt.

Les restriccions, que inclouen reduir al 50% l’aforament de bars i restaurants, incloses les terrasses, entraran en vigor quan es publiquin, probablement demà, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i s’aplicaran almenys durant 15 dies.

Les mesures inclouen la recomanació de no sortir de casa si no és per anar a treballar, comprar, al metge o altres qüestions ineludibles, així com i la petició de reduir al màxim l’activitat social i limitar els contactes, en la mesura possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual.

Els actes religiosos com casaments, serveis de culte, celebracions i cerimònies fúnebres s’hauran de limitar al 50% de l’aforament en aquestes tres localitats.

En l’àmbit de l’hostaleria i restauració, es limita l’aforament tant a l’interior com a l’exterior dels locals. Es prohibeix el consum en barra i els clients hauran d’estar asseguts a les taules, que hauran de guardar la distància de seguretat de dos metres.

Aquests establiments hauran de tancar a la una de la matinada com a molt tard i no podran acceptar nous clients a partir de les 12 de la nit.

A més, sempre que sigui possible, s’haurà d’utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar.

Les mesures restrictives per contenir la Covid-19 també estableixen que l’activitat comercial es durà a terme evitant qualsevol aglomeració i, tant en espais tancats com en espais a l’aire lliure, la distància física de seguretat s’estableix en 1,5 metres. L’aforament màxim permès als comerços és l’equivalent a 2,5 metres quadrats per persona.

Encara que es poden dur a terme les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com teatres, cinemes, carpes de circ o similars, com a l’aire lliure, l’aforament no podrà superar el 70% de la capacitat dels espais.

A les activitats esportives l’aforament es limita a un 50%.


Parcs tancats i activitats suspeses a Tortosa
L’Ajuntament de Tortosa ha decidit sumar a aquestes mesures la del tancament dels parcs infantils i ha suspès les activitats turístiques i culturals dels propers dies organitzades pel consistori.

En paral·lel, el departament de Salut inicia aquest dilluns un cribratge als centres escolars de la ciutat que durarà tres setmanes.

Es farà també un nou cribratge als treballadors l’empresa Padesa, de Roquetes, que ha acumulat fins a 272 casos de Covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona