Salut

Els positius a Madrid sumen 1.220 en 24 hores quan ahir eren 162

Detecten un brot de Covid-19 en el centre penitenciari de Navalcarnero que no afecta cap intern i que ha deixat un balanç de 16 funcionaris contagiats

La Comunitat de Madrid ha registrat en les últimes 24 hores 1.220 nous positius de Covid-19 —ahir es van reportar 162 casos—, si bé a aquests casos cal sumar 2.645 que són de dies anteriors i s’inclouen ara en el recompte, una dada que el dilluns era de només 726 casos.

Segons l’informe que publica la Conselleria de Sanitat de dilluns a divendres, els morts als hospitals madrilenys en la jornada prèvia han estat 45, vuit més que aquest dilluns. Les víctimes mortals als hospitals des de la irrupció de la malaltia sumen 10.803; en els centres sociosanitaris s’eleven a 4.874, en els domicilis a 1.035 i trenta en altres llocs.

Des de l’inici de la pandèmia s’han detectat 259.322 casos diagnosticats per PCR a la regió.

Tant hospitalitzats com ingressats a l’UCI han descendit en les últimes 24 hores. En el primer cas són 2.900, la qual cosa suposa 147 persones menys que ahir i, en el segon cas, els malalts en unitats de vigilància intensiva s’eleven a 489, dotze menys que el dilluns.

A més, les altes hospitalàries han passat de les 89 de la jornada anterior a les 376 de les últimes 24 hores. La xifra acumulada des del començament de la pandèmia se situa en 54.884 en aquest apartat.

Atenció Primària dóna seguiment a 12.982 pacients, 449.543 en total des de l’inici de la crisi sanitària.

Ahir el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, va atribuir la baixada de les xifres de Madrid al retard en les notificacions, alguna cosa que va considerar normal quan hi ha un increment de la incidència acumulada a causa de la “pressió sobre les persones” que han de fer aquestes notificacions. Simón també va indicar que Madrid va començar a usar testos antígens en lloc d’algunes proves PCR “fa 10-12 dies” i “amb més importància” a la fi de la setmana passada, i “com que no està ben adaptat el sistema de vigilància, no estan arribant totes les dades” amb els resultats.

D’altra banda, un brot de Covid-19 s’ha detectat al centre penitenciari de Navalcarnero (Madrid) que no ha afectat cap intern, però que ha deixat un balanç de 16 funcionaris contagiats, l’origen dels quals podria estar en un menjar en la cafeteria de la presó. Segons fonts d’Institucions Penitenciàries, 13 dels afectats són del centre penitenciari i altres 3 del Centre d’Inserció Social que està a 500 metres de la presó.

L’origen d’aquest brot podria estar en un menjar que es va celebrar el 18 de setembre en la cafeteria de la presó, a la qual van assistir vuit dels ara contagiats, tots ells formaven part del personal que havia acabat el seu període de pràctiques i que van complir amb les mesures de seguretat que regeixen en la cafeteria.

La cafeteria està en el centre penitenciari però en la zona d’oficines, per aquest motiu no hi ha hagut cap intern contagiat i, per tant, no s’han hagut de prendre mesures de cap mena respecte a la presó ni els seus interns.

Això sí, les fonts volen deixar clar que en cap moment es va tractar d’una festa en la presó i que tot els contagiats es troben bé de salut, amb simptomatologia lleu o asimptomàtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat