Salut

Espanya registra 12.423 nous positius per Covid-19 i afegeix 126 morts més

Madrid continua al capdavant en nombre de contagis a tot l’Estat, amb 15.322 en els últims 7 dies

El Ministeri de Sanitat ha registrat 12.423 nous positius i 126 morts més per coronavirus a Espanya en relació amb el total de casos confirmats l’últim dia, amb 32.688 defuncions totals.

Segons l’últim informe publicat, des que va començar la pandèmia hi ha hagut 848.324 casos confirmats per proves diagnòstiques. Madrid continua al capdavant en nombre de contagis i n’acumula 258.767 des que va començar la pandèmia, 15.322 en la darrera setmana. A Catalunya se n’acumulen 152.154, dels quals 7.692 en els últims 7 dies.

La comunitat autònoma amb més diagnosticats l’últim dia continua essent Madrid, amb 2.265 casos. La segueixen Andalusia, amb 444, el País Basc, amb 438, i Andalusia, amb 433. A Catalunya se n’han diagnosticat 179.

Pel que fa a les defuncions, Sanitat xifra en 32.688 el total de morts per coronavirus arreu de l’Estat espanyol, 126 més que ahir. Segons l’últim informe del Ministeri, 421 s’han produït en els últims 7 dies. D’aquestes, 96 s’han produït a Castella i Lleó, 98 a Andalusia i 63 a Madrid. A Catalunya n’hi ha hagut 7.

Des que va començar la pandèmia, hi ha hagut 155.502 hospitalitzacions. En l’última setmana, se n’han registrat 2.452 i 172 ingressos en UCI, dels 14.058 que hi ha hagut des del març passat.

De les 2.452 hospitalitzacions que hi ha hagut en la darrera setmana, 519 s’han produït a Castella i Lleó. Catalunya n’ha registrat 101 i 5 ingressos a l’UCI.

La meitat dels casos de coronavirus a Catalunya són asimptomàtics

Un de cada dos casos de coronavirus que es detecten a Catalunya actualment no tenen símptomes de la Covid-19, ha indicat aquest dijous el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ha explicat que s’estan detectant gràcies als cribratges i a les proves als contactes estrets.

Per la seva banda, el coordinador de la unitat de la Covid-19, Jacobo Mendioroz, ha explicat que és “molt important” conscienciar-se que es pot transmetre la malaltia encara que no se’n tingui cap símptoma.

En relació amb les tècniques diagnòstiques que es fan servir per detectar positius, es preveu que els tests ràpids d’antigen es comencin a distribuir abans de dues setmanes. De moment s’utilitzaran en centres sanitaris com hospitals que no tinguin laboratori de PCR en persones simptomàtiques o contactes.

Simón alerta del risc d’una “mobilitat excessiva” i apel·la a la “responsabilitat individual” dels madrilenys

El director del Centre d’Alertes Sanitàries no aclareix si es farà la reunió entre Sanitat i la Comunitat de Madrid
ACN

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha apel·lat a la “responsabilitat individual” de la ciutadania de Madrid per evitar una “mobilitat excessiva” encara que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) hagi aixecat el tancament perimetral.

“La mobilitat és una de les raons per les quals les epidèmies s’estenen de zones d’alta a zones de baixa incidència”, ha recordat en roda de premsa aquest dijous a la tarda. La mobilitat pel pont del Pilar des de Madrid, “una de les zones de major incidència”, “implica riscs” i cal ser-ne “conscients”, ha insistit.

“Si la població no actua bé o no es poden aplicar les restriccions amb mesures coercitives podria haver-hi un increment en la transmissió”, ha avisat Simón, que ha demanat a la ciutadania que no exposi persones d’altres àrees amb menys incidència “independentment de tot el procés judicial i de presa de decisions” de les administracions.

“Crec que hem de ser conscients tots”, ha dit, i buscar que la situació “duri 15 dies o un mes i no quatre o cinc mesos”. Simón ha insistit en les implicacions sanitàries que pot tenir per al conjunt d’Espanya que un milió de madrilenys marxin de vacances o a les segones residències.

D’altra banda, Simón no ha aclarit si es farà la reunió entre el Ministeri de Sanitat i la Comunitat de Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regne Unit

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona