Salut

El TSJC avala les mesures contra la Covid-19 del govern

El Tribunal Superior de Justícia, amb un vot particular, considera que el decret no atempta drets fonamentals

El tancament de bars i restaurants i les altres restriccions han entrat en vigor a la 1h de la matinada

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat les mesures aprovades pel govern per frenar el contagi de la Covid-19 i que inclou, entre d’altres, el tancament de bars i restaurants. En concret, el Tribunal ha atorgat l’aval de tres aspectes que podien vulnerar drets fonamentals: la prohibició de reunió de més de sis persones, la suspensió de l’activitat presencial a la universitat i la limitació d’aforament en espais de culte.

El tancament de bars i restaurant i la resta de restriccions aprovades pel govern han entrat en vigor a la 1h de la matinada un cop el decret de l’executiu català s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).

La decisió del TSJC s’ha pres, però, amb un vot particular.

En la seva interlocutòria, els magistrats no es pronuncien ni a favor ni en contra de la resta de mesures, ja que no afecten drets fonamentals. Respecte el dret de reunió, limitat en general a sis persones, el tribunal diu que s’ha d’interpretar conforme a la jurisprudència constitucional i, per tant, queda salvaguardat en tot moment, amb les restriccions de distància i mascareta pertinents.

Respecte l’ensenyament universitari a distància, el tribunal considera que no és una restricció “transcendent”, sinó una “modulació de la forma de prestar la docència”, que és “conseqüent” amb les dades de contagi entre la població més jove. Pel que fa als actes religiosos i cerimònies civils, els magistrats consideren que la limitació d’aforament no és cap restricció desproporcionada o injustificada.

Només una magistrada ha emès un vot particular on indica que està d’acord totalment amb el decret de la Generalitat i no creu que calgui fer la precisió que fa la resta de magistrats respecte que el dret de reunió s’hagi de limitar interpretant-lo segons la doctrina constitucional, ja que creu que el decret del Govern ja ho fa prou explícitament i que aquesta limitació ja s’ha aprovat anteriorment. La interlocutòria es pot recórrer durant els propers cinc dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA