Salut

La segona onada avança veloç per Europa, que estudia noves mesures

El Regne Unit i Alemanya registren xifres rècord des del juny, i Itàlia valora el toc de queda a tot el país

França vol allargar l’estat d’emergència fins al febrer

De nord a sud i d’est a oest, el coronavirus continua avançant veloçment a tot Europa, on ahir alguns països van registrar rècords de contagis com no s’havien vist els últims mesos És la regió mundial on la pandèmia creix més ràpidament, tot i que, no obstant això, el continent va mantenir ahir per sisè dia el descens en nous positius, 120.000 casos.

Els països més afectats estudien endurir encara més les mesures per intentar contenir aquesta segona onada. Tot i que s’assemblen –des de tocs de queda fins a tancament de la restauració i el comerç i limitació de les reunions privades–, cada estat segueix el seu propi camí, al ritme que marca la resistència dels respectius sistemes sanitaris. La Unió Europea intentarà avançar la setmana vinent en la millora de la coordinació entre estats, quan s’espera que la Comissió anunciï dimecres nous plans sobre traçabilitat de contagis i l’allargada de les quarantenes, entre altres mesures. Els líders europeus mantindran una reunió per videoconferència dijous vinent.

La situació és molt delicada a Itàlia, que ja ha decretat el toc de queda a les regions de la Campània i la Llombardia. L’assessor sanitari del govern va assegurar ahir que la pandèmia ja està “fora de control” a Milà, Nàpols i Roma, perquè “tenen números massa alts per contenir-los amb proves i rastreig” i va apostar per “bloquejar la mobilitat de les persones”. El govern estudia aplicar els pròxims dies el toc de queda a tot el país. A la Gran Bretanya, ahir es va sumar al nivell màxim d’alerta South Yorkshire (nord d’Anglaterra), cosa que implica el tancament de la restauració i la limitació dels contactes personals. La mesura afectarà 1,4 milions de persones i se suma a les de Manchester i Liverpool. Escòcia estén les restriccions una setmana més del previst. El Regne Unit va registrar ahir 241 morts i 21.331 casos, un rècord des del juny. Alemanya va superar els 51 casos per cada 100.000 habitants, xifra que considera crítica, però continuarà aplicant les mesures a escala local. França portarà al Parlament la possibilitat d’allargar l’estat d’emergència fins al 16 de febrer. Les restriccions de circulació i reunió podrien prolongar-se fins a l’abril.

Creixen els pensaments suïcides

El confinament decretat el mes de març passat al Regne Unit va tenir un “gran impacte en la salut mental”, segons un estudi fet públic ahir de la Universitat de Glasgow. L’estudi ha detectat un increment dels pensaments suïcides entre la ciutadania (un de cada deu dels enquestats). Tot i això, símptomes associats com ara l’ansietat i els nivells de derrota van disminuir. Joves, dones i individus en entorns desafavorits són els que més risc van mostrar de tenir trastorns mentals. Els sentiments de solitud i depressió es van mantenir estables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona