Salut

El govern basc demana limitar la mobilitat als 25 municipis més afectats

Són 20 poblacions guipuscoanes i 5 biscaïnes on la incidència de la Covid-19 supera els 500 contagis per 100.000 habitants

La mesura afecta una població de 304.000 persones, gairebé el 14% del total del país

El govern basc ha recomanat limitar a partir d’aquest divendres la mobilitat a 25 municipis bascs, 2o de Guipúscoa i 5 de Biscaia, la situació epidemiològica dels quals més greu. A més, posarà en marxa altres mesures a tot el país que redueixen al 50% els aforaments a diferents àmbits.

La consellera de Salut, Gotzone Sagardui, ha anunciat que divendres entraran en vigor dues ordres, una d’elles referides a aquests 25 municipis que estan en “zona vermella” per tenir una incidència de més de 500 contagis per cada 100.000 habitants acumulats en 14 dies, i una altra per al conjunt d’Euskadi.

En el cas dels 25 municipis més afectats, es recomana no sortir-ne ni entra-hi tret per motius de salut, laborals, estudis, cura de persones dependents, tornada al lloc de residència habitual o causes de força major.

A Guipúscoa les poblacions afectades són Andoain, Astigarraga, Azkoitia, Azpeitia, Beasain, Deba, Eibar, Elgoibar, Hernani, Lazkao, Legazpi, Lezo, Oñati, Ordizia, Pasaia, Tolosa, Urnieta, Urretxu, Zumaia i Zumarraga. Els cinc municpis biscaïns en zona vermella són Abadiño, Durango, Elorrio, Ermua i Lekeitio.

A més, en aquestes poblacions l’hostaleria i els comerços tancaran a les nou de la nit i no es podrà consumir a la barra.

La mesura afecta prop de 304.000 persones que viuen en aquests 25 municipis, el 13,8% de la població basca. La gran majoria (236.000) són guipuscoans i suposen gairebé un terç del cens d’aquest territori. Als cinc municipis biscaïns afectats hi viuen unes 67.000 persones, menys del 6% de la població total de la província.

Per al conjunt del País Basc es redueixen al 50% els aforaments a l’hostaleria, espectacles culturals i esdeveniments religiosos. Es recomana també que les reunions siguin com a màxim de sis persones.

Es manté l’horari de tancament de l’hostaleria a les dotze de la nit, s’haurà de consumir assegut i queda prohibida qualsevol activitat a txokos i societats gastronòmiques.

La consellera de Salut ha demanat “comprensió” a la població davant aquestes mesures i ha reclamat un compromís individual i col·lectiu per aturar l’expansió del virus davant la gravetat de la situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona