Salut

El govern basc decreta el tancament perimetral de tot el territori

Es limita també la mobilitat a fora del municipi de residència habitual

El confinament perimetral s’estableix de les onze de la nit a les sis del matí i es limita les reunions a un màxim de sis persones

El País Basc ha anunciat aquest dilluns decretarà un tancament perimetral de tot el territori. A més, fixa el toc de queda de les onze de la nit a les sis de la matinada.

El lehendakari basc, Íñigo Urkullu, ha justificat les mesures com a conseqüència de l’evolució de la situació epidemiològica. Ha defensat que tenen com a objectiu “contribuir a contenir” la propagació del virus.

Del toc de queda nocturn en queden exemptes les tasques sanitàries, laborals o professionals que es duguin a terme en aquesta franja, entre d’altres excepcions.

A més del tancament perimetral del territori basc, el govern limita l’entrada i sortida de persones del terme municipal on tinguin fixada la residència. Es permetrà, però, la mobilitat entre municipis adjacents de trànsit habitual per fer activitats socioeconòmiques. Les excepcions per a aquest punt són, igualment, les sanitàries, laborals, professionals, educatives de cura de persones dependents, majors o menors.

L’executiu també regula la permanència de grups de persones en espais públics i privats a un màxim de sis persones. L’excepció en aquest cas són els nuclis de persones convivents.

Les normes han estat debatudes i acordades en el Consell Assessor del Pla de Protecció Civil d’Euskadi, segons ha explicat l’executiu.La pandèmia ha forçat els professors de la UdG a innovar en la docència

girona

Brot al Palamós Gent Gran amb 47 afectats

palamós

L’acceleració dels contagis compromet la desescalada

Barcelona

Una mala traducció complica la vida als tricicles de repartiment

girona

Guanyem denuncia més segregació escolar a Girona

GIRONA

La Xina va mentir en els primers dies de la Covid

Tòquio

Pfizer i Moderna ja han presentat les vacunes per ser aprovades a Europa

barcelona

Canvis aquest mes al carrer de la Creu de Girona per guanyar visibilitat

girona

Mercat de Nadal a Olot i una programació extensa a Banyoles

OLOT / BANYOLES