Salut

El govern basc decreta el tancament perimetral de tot el territori

Es limita també la mobilitat a fora del municipi de residència habitual

El confinament perimetral s’estableix de les onze de la nit a les sis del matí i es limita les reunions a un màxim de sis persones

El País Basc ha anunciat aquest dilluns decretarà un tancament perimetral de tot el territori. A més, fixa el toc de queda de les onze de la nit a les sis de la matinada.

El lehendakari basc, Íñigo Urkullu, ha justificat les mesures com a conseqüència de l’evolució de la situació epidemiològica. Ha defensat que tenen com a objectiu “contribuir a contenir” la propagació del virus.

Del toc de queda nocturn en queden exemptes les tasques sanitàries, laborals o professionals que es duguin a terme en aquesta franja, entre d’altres excepcions.

A més del tancament perimetral del territori basc, el govern limita l’entrada i sortida de persones del terme municipal on tinguin fixada la residència. Es permetrà, però, la mobilitat entre municipis adjacents de trànsit habitual per fer activitats socioeconòmiques. Les excepcions per a aquest punt són, igualment, les sanitàries, laborals, professionals, educatives de cura de persones dependents, majors o menors.

L’executiu també regula la permanència de grups de persones en espais públics i privats a un màxim de sis persones. L’excepció en aquest cas són els nuclis de persones convivents.

Les normes han estat debatudes i acordades en el Consell Assessor del Pla de Protecció Civil d’Euskadi, segons ha explicat l’executiu.Nova reducció de la pressió hospitalària i del risc de rebrot

Barcelona

Argimon defensa no avançar el segon tram de la reobertura abans del pont: “Hem de ser seriosos”

barcelona

Pugen a 902 els grups escolars confinats (+6) i a 22.057 les persones en quarantena (+167), amb 3 centres tancats

barcelona

El Consell d’Europa lamenta que Espanya exclogui els catalans del Conveni de Minories Nacionals

brussel·les

L’Escola de Doctorat de la UdG arriba a mil tesis

girona

Els caça-Covid

Barcelona

El ‘Friday’ obre la campanya de Nadal més incerta

Barcelona
Escòcia, la pionera
L’APUNT

Escòcia, la pionera

El govern tindrà l’última paraula sobre el Nadal

barcelona