Salut

La UE Figueres es nega a suspendre entrenaments

L’alcaldessa Lladó reclama que ho faci per la situació de la ciutat i fa pública la carta en què els ho demana

Bardalet, el president, diu que la llei els empara

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha demanat a la Unió Esportiva Figueres que suspengui totes les activitats del futbol de base en els pròxims quinze dies per la situació complicada arran de la pandèmia. La junta directiva de la Unió, que inicialment havia suspès els entrenaments dilluns, va fer públic al vespre que continuarien amb el seu programa. Lladó va publicar ahir a les xarxes la carta que havia dirigit al president del club, Narcís Bardalet, metge de professió, reclamant-li que s’ho repensi i “aturi els entrenaments infantils que mouen centenars de nens per la ciutat”. L’alcaldessa manifesta que Vilatenim és l’única instal·lació esportiva municipal que es mantindrà oberta, circumstància que és possible en virtut del conveni del 2015 en què se’n cedeix la gestió a la Unió.

En la carta de Lladó a Bardalet, l’alcaldessa afirmava que a l’hospital “s’està arribant a les xifres d’ingressats del març i els professionals sanitaris ens demanen reduir les relacions socials i baixar el ritme en allò que sigui possible”. Per això demana als clubs de la ciutat “que facin l’esforç d’aturar l’esport no professional un curt període de temps”.

Bardalet diu que rebutja “fer política” i que “l’esport a l’aire lliure no és una activitat perillosa”. “El Procicat ens ho permet, hem fet consultes jurídiques, hem mirat la reglamentació. No volem fer política i volem que el club no estigui polititzat”, assegurava.

El president de la Unió defensa que “l’esport és salut i el soci ens demana que tinguem el camp obert”, i assegura que la decisió de continuar amb els entrenaments es va prendre en junta “per unanimitat”. “Tenim 350 o 400 persones que volen fer esport i els ho hem de permetre”, manifestava.

“Els gimnasos estan oberts, les escoles de ball, que hi ha cos a cos també, les escoles d’idiomes també, i en espais tancats, i els col·legis estan oberts. I aquesta és una activitat extraescolar més”, argumentava. El president de la Unió va explicar: “A l’entrada a l’estadi de Vilatenim es pren la temperatura a tothom, se’ls identifica, se’ls impedeix barrejar-se entre grups, i ara els farem signar el formulari d’autoresponsabilitat. “Què diu la llei? Això fem, ni més ni menys. Els pares demanen que els nens puguin jugar a futbol. Nosaltres no ens sentim culpables de res.”

LA XIFRA

27
equips
té la UE Figueres, entre masculins, femenins i de diversitat funcional. S’entrenen a Vilatenim.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona