Salut

Col·lapses viaris per fugir de París, 730 quilòmetres

França va iniciar ahir el confinament fins a l’1 de desembre. La regió de París va registrar embussos viaris enormes divendres a la nit, amb 730 quilòmetres acumulats de files de cotxes, després d’uns 400 dijous. Desenes de milers de persones fugien per passar el confinament a les segones residències.

L’OMS recomana limitar les quarantenes

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha demanat als països que limitin “les mesures que afecten el trànsit internacional, inclosos els tests i les quarantenes, i que es basin en riscos i evidències i siguin coherents, proporcionades i limitades en el temps”, ja que moltes aerolínies fan ara tests abans d’embarcar.

Itàlia no aconsegueix aplanar la corba del virus

Itàlia podria declarar aviat un nou confinament, total o parcial, davant l’augment de la pandèmia que no es detura, segons adverteixen els experts. En l’última setmana, la corba ha crescut fins als 31.000 nous casos registrats ahir i un índex situat en 1,7 persones. El govern intenta evitar un segon confinament, i ha apostat per mesures parcials que, fins ara, no aconsegueixen aplanar la corba. Hi ha onze regions qualificades d’alt risc i el panorama empitjora ràpidament. El 9 de novembre es compliran dues setmanes del tancament parcial dels negocis, i el govern podria decretar un confinament com el de França.

El ministre Illa creu que no caldrà el tancament a casa

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, confia que amb les mesures que hi ha previstes en l’actual decret d’estat d’alarma “no serà necessari arribar” a un confinament domiciliari. Illa ha defensat que els tancaments perimetrals i els tocs de queda permetran “estabilitzar” la situació, “doblegar la corba” i “mantenir-la baixa”. A més, també ha remarcat que el decret d’estat d’alarma “no preveu confinaments domiciliaris” però habilita les autonomies a prendre “decisions àgils”. Sobre la decisió de Madrid de fer només confinaments durant els ponts, va anunciar que ho debatran en el proper Consell Interterritorial de Salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Entitats i plataformes es manifesten demà contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA