Salut

La Sagrada Família diu que va complir la norma i veu “sorprenent” la queixa del Govern quan hi tenia dos representants

El president delegat de la Junta Constructora pregunta quin teatre té 60 metres d’alçada i deixa les finestres obertes

Batlle diu que a la Sagrada Família “no hi havia cap congestió de persones”

El president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps, ha assegurat aquest dilluns que van complir amb tota la normativa en la cerimònia de beatificació que es va celebrar dissabte al temple, i ha considerat “sorprenent” la queixa del Govern quan hi tenia dos representants acreditats. “Perdoni, jo no els vaig anar a buscar”, ha ironitzat en declaracions a Ràdio 4 i La 2. Camps ha rebutjat la comparació amb un teatre i ha preguntat quin té 60 metres d’alçada i les finestres obertes mentre hi ha una representació. Sobre la limitació a 100 assistents, ha indicat que en la majoria de casos es resol el problema, però no amb la cerimònia d’entrada del nou bisbe auxiliar, prevista per al proper 22 de novembre.

En aquest cas, ha indicat que caldrà esperar a veure què negocien el cardenal arquebisbe i el Govern. Ell s’ha declarat partidari d’un ajornament en funció de les condicions que posi la Generalitat. “L’Església no té cap interès de buscar problemes, des del primer dia s’han buscat solucions”, ha defensat.

Batlle diu que “no hi havia congestió de persones”

El tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha explicat que a la beatificació de Joan Roig i Diggle a la Sagrada Família amb unes 600 persones “no hi havia cap congestió de persones”. En una entrevista a Rac1 Batlle ha explicat que “sabia que com a molt hi hauria un 30% de la cabuda” d’un espai on ha recordat que “hi caben 3.000 persones”. Ha dit que entén que hi hagi “gent que s’hagi sentit discriminada” així com “la queixa i el disgust de sectors que han fet les coses bé”. Batlle ha dit que al temple es va complir la resolució del passat 29 d’octubre, ha defensat el “principi de seguretat jurídica” i ha afegit que la normativa “es pot revisar”.

Batlle ha indicat que va arribar a la cerimònia una hora abans que comencés, a les 10 hores del matí, “per veure com s’organitzava la cerimònia” i que va parlar amb els responsables del temple. Ha explicat que en el seu cas estava en un banc que compartia amb el cònsol general del Regne Unit i el rector de la Universitat Abat Oliba.

A preguntes de l’entrevistador, ha afirmat que qualificar l’aforament de la beatifcació com “immoral” considera que és una expressió “extremadament dura” perquè ha argumentat que el dret de culte, i també el dret de manifestació, són drets fonamentals.

Pel que fa a les paraules del regidor de Drets i Ciutadania, Marc Serra, que en una entrevista aquest diumenge va donar a entendre que no era conscient de la presència de Batlle a la cerimònia, el tinent d’alcalde de Seguretat ha explicat que va rebre una invitació i hi va anar.

Batlle ha afegit que “no era l’únic representant” del consistori, i ha recordat que també hi havia el comissionat d’Afers Religiosos, Khalid Ghali, que “depèn directament de Marc Serra”. També ha apuntat que hi havia representants de la Generalitat de Catalunya i del govern britànic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia