Salut

L’Hospital Germans Trias i Pujol busca voluntaris per participar en estudis d’eficàcia de les vacunes contra la covid-19

El centre hospitalari activa una pàgina web perquè els ciutadans que ho vulguin s’hi puguin registrar

L’Hospital Germans Trias i Pujol busca voluntaris que vulguin participar als assajos clínics en fase 3 per provar l’eficàcia de les vacunes contra la covid-19. El centre, juntament amb la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses, és un dels centres d’Espanya que participarà en assajos clínics en fase 3. Fins ara no s’ha fet cap estudi d’aquesta fase de vacuna a l’Estat. L’hospital ha volgut activar el sistema de reclutament de voluntaris perquè es puguin mobilitzar ràpid en el moment de començar els assajos. Per aconseguir-ho, ha habilitat la pàgina web ’socrecerca.com’ perquè els interessats puguin informar-se sobre l’estudi i es puguin registrar per participar.

Un cop inscrits, personal de l’equip de recerca els contactarà per verificar les dades, informar sobre els estudis, resoldre dubtes i gestionar la seva inclusió. En aquesta web els ciutadans també es poden inscriure a assajos de la vacuna contra el VIH.

L’objectiu d’aquests estudis és avaluar l’eficàcia de les vacunes. Segons dades de l’hospital, de les més de 200 vacunes contra la covid-19 actualment en desenvolupament, només 47 han començat els assajos clínics en persones, i només 11 es troben en fase 3. Es tracta d’estudis internacionals en què participen milers de persones majors d’edat, amb o sense malalties de base i independentment que hagin superat la covid-19 o no.

Els estudis en fase 3 investiguen l’eficàcia de les vacunes. Només es posen en marxa quan hi ha dades suficients de les fases 1 i 2, que demostren que les vacunes són segures i generen una resposta adequada per part del sistema immunitari. Perquè els estudis en fase 3 puguin generar conclusions vàlides cal la inclusió de milers de persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA
PORTBOU

L’Ajuntament comença els tràmits per licitar el nou servei de l’aigua

PORTBOU
medi ambient

Prova a Mollerussa per detectar electrònicament males olors

MOLLERUSSA