El Procicat permet que els camioners puguin menjar a les àrees de servei
El sector del transport reclamava que els professionals quedessin exclosos de la prohibició de consumir als locals
La mesura implicava que tampoc podien utilitzar altres serveis d’aquests establiments
El Procicat, l’organisme de la Generalitat que fixa les restriccions per la pandèmia de la Covid-19, ha aprovat que els transportistes professionals en ruta puguin consumir aliments i begudes a l’interior de les àrees de servei d’autopistes i carreteres.
Les associacions i patronals de transportistes havien protestat en les últimes setmanes per la prohibició imposada el passat 16 d’octubre de que les esmentades àrees només poguessin lliurar menjar per al seu consum fora de l’establiment, el que implicava que tampoc es podia fer ús d’altres serveis del local.
El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica aquest dissabte les mesures acordades pel Procicat dijous passat, entre elles les referides als serveis de restauració.
La normativa publicada indica que “en les àrees de servei d’autopistes i altres vies, les activitats de restauració es podran prestar exclusivament mitjançant el servei de lliurament en el mateix establiment”.
Sense anunci previ del canvi acordat pel Procicat, el Diari diu que, d’aquesta normativa, queden exclosos “els serveis de restauració per a transportistes professionals en ruta, i sempre aplicant de manera rigorosa les mesures higièniques i de seguretat establertes en el pla sectorial de restauració aprovades “pel citat organisme.