Salut

Pfizer demana autorització als EUA per distribuir la seva vacuna per la via d’urgència

El fàrmac per prevenir la Covid-19 es podria començar a subministrar a la població de risc al desembre

El Regne Unit avança en el procés per donar llum verd al seu desplegament

La farmacèutica Pfizer i la seva sòcia alemanya BioNTech han demanat avui a l’agència del medicament dels Estats Units (FDA, Food and Drugs Administration) que autoritzi d’urgència la distribució de la seva vacuna contra la Covid-19, que ha demostrat fins a un 95% d’eficàcia a les prove clíniques preliminars, i que es podria subministrar a la població de risc al desembre.

L’FDA haurà de revisar almenys dos mesos les dades de resposta dels voluntaris a la vacuna, així com certificar la seva seguretat en nens, persones grans i racialment diverses, però tenint en compte la urgència de la situació n’hi podria haver prou amb algunes setmanes perquè la primera vacuna nord-americana contra la Covid-19 estigui disponible.

El conseller delegat de Pfizer, Albert Bourla, ha subratllat avui que no hi ha temps a perdre, una vegada els EUA han superat el quart de milió de morts per la pandèmia, a més de sumar 200.000 infeccions i 2.000 morts diàries, un nivell que alguns experts ja qualifiquen de “crisi humanitària” en la primera potència mundial.

“La nostra feina per lliurar una vacuna segura i efectiva no podria ser més urgent quan continuem veient uns augments alarmants en la xifra de casos de Covid-19 a tot el món. La sol·licitud als EUA representa una fita crítica en el nostre viatge per presentar una vacuna al món”, ha defensat.

Pfizer i l’alemanya BioNTech treballen en paral·lel per fer avançar els processos d’aprovació de la vacuna amb els reguladors d’Austràlia, Canadà, Japó, Regne Unit i la Unió Europea (UE),

“Com a companyia localitzada a Alemanya, al cor d’Europa, les nostres interaccions amb l’Agència Europea del Medicament (EMA) són particularment importants i els proveïm dades com a part del procés e revisió continua”, ha indicat Ugur Sahin, conseller delegat de BioNTech, que aporta la seva tecnologia d’ARN missatger que utilitza la vacuna.

Londres espera distribuir-la al desembre

Efe

El govern del Regne Unit ja ha demanat aquest divendres a l’agència reguladora britànica (MHRA) que analitzi la vacuna de Pfizer per poder també començar a subministrar-la al desembre als grups més vulnerables i a partir de gener a la resta de la població.

El ministre de Salut, Matt Hancock, ha explicat en roda de premsa que Pfizer ha començat a enviar-los les dades requerides pel regulador independent i completarà la informació els propers dies.

“Si el regulador aprova una vacuna, estarem a punt per començar la vacunació el proper mes i el gruix del desplegament [arribarà] amb l’any nou”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós