Salut

Empresa obrirà aquest dijous la nova línia d’ajuts de 19 milions per a empreses i autònoms del sector turístic

A diferència d’altres convocatòries, aquesta no quedarà tancada quan s’arribi a l’import global de la línia

El Departament d’Empresa i Coneixement obrirà aquest dijous la nova línia d’ajuts de 19 milions d’euros destinada a empreses i autònoms del sector turístic afectats per la covid-19. Segons la publicació d’aquest dimecres del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), les sol·licituds es podran tramitar a partir de les 9.00 h a través del Canal Empresa, seguint un procés en línia “simplificat” i “sense necessitat de fer cap descàrrega”. Els beneficiaris rebran les ajudes en funció de l’ordre d’arribada de les sol·licituds, tot i que, a diferència d’altres ocasions, la convocatòria no quedarà tancada quan s’arribi a l’import global de la línia. Segons el Departament, està previst cobrir entre 3.000 i 4.000 sol·licituds.

Tal com ha detallat Empresa en un comunicat, totes les sol·licituds quedaran guardades a una base de dades. Així, en cas que s’ampliï la dotació màxima, les empreses i autònoms que no hagin rebut cap ajut no hauran de fer cap tràmit nou. Alhora, aquest sistema permetrà atendre totes les peticions de manera “més àgil i ràpida”. Des del Departament assenyalen que aquests processos acostumen a durar entre quatre i sis mesos, però amb el nou mètode confien a reduir considerablement els temps. De fet, les últimes ajudes al sector de la restauració es van tramitar en poc menys d’un mes.

L’ajut és un pagament únic que va dels 2.000 als 20.000 euros en funció de l’activitat del negoci i del nombre de treballadors. Se’n podran beneficiar guies de turisme de Catalunya habilitats, titulars d’establiments d’allotjament turístic, agències de viatge, explotadors d’habitatges d’ús turístic i establiments i activitats d’interès turístic.

Pel que fa a les diferents ajudes aprovades, els guies de turisme habilitats rebran 2.000 euros. A la resta d’empreses, la Generalitat atorgarà 5.000 euros als negocis amb una mitjana de fins a cinc treballadors, mentre que les companyies d’entre sis i 49 treballadors rebran 10.000 euros. Les empreses amb una mitjana de més de 50 empleats obtindran 20.000 euros. Finalment, les empreses explotadores d’habitatges d’ús turístic de fins a deu treballadors rebran 5.000 euros, i aquelles amb onze treballadors o més en rebran 10.000.

Aquesta nova línia d’ajudes se suma a les dues que ja va impulsar la Generalitat per donar suport financer al sector turístic. En la primera línia, dotada amb 5 milions, es va atorgar 1.890 ajudes, mentre que en la segona, amb 8,5 milions, es van acceptar 2.167 sol·licituds.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona