Salut

Simón alerta que el pla de Nadal es pot revisar si les xifres de la pandèmia empitjoren

Les dades al conjunt de l’Estat milloren, però la situació continua essent “molt complicada”

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha advertit aquest dijous que el Pla de Nadal aprovat ahir en el marc del Consell Interterritorial de Salut està pensat per a una situació com l’actual “o no molt diferent”.

Per això ha indicat que si les dades canviessin molt “caldria plantejar-se si el pla continua tenint sentit”. Això, ha afegit, pot funcionar per les dues bandes, tant si les dades empitjoren, escenari davant del qual es podrien endurir les restriccions, com si milloren, que obriria la possibilitat a flexibilitzar alguna mesura “sempre amb molta precaució”.

Pel que fa a la situació actual, Simón ha notificat que les dades al conjunt de l’Estat milloren, però ha alertat que el panorama continua essent “molt complicat”. En aquest sentit ha advertit que el pont de la Puríssima és un període al qual cal prestar atenció i cura especials. Superar amb èxit aquest pont, ha dit, permetrà afrontar Nadal en una situació més favorable.

Amb tot, no ha negat que veu “molt difícil” poder arribar a la xifra de 25 casos positius per 100.000 habitants abans de Nadal, xifra que es marca com a òptima en la lluita pel descens de la corba de la pandèmia. “Hi ha un pont que pot generar una infecció important”, ha reiterat. “És possible que algun territori ho aconsegueixi, però en l’àmbit general ho veig molt difícil”.

Preguntat sobre per què finalment s’ha decidit que als grups de deu persones permesos en les festes nadalenques s’hi incloguin els nens, Simón ha estat taxatiu: “Els nens s’infecten i els nens poden transmetre”.

Sobre les PCR als aeroports, la prova que s’exigeix a les persones que volen accedir a Espanya per via aèria, Simón ha explicat que fins ara s’ha comptabilitzat 1.020 persones que no en duien, de les quals 14 van donar positiu en la prova que els va fer l’administració estatal. En tot cas, Simón ha considerat que es tracta d’una xifra menor que demostra que “ara com ara la transmissió de la malaltia està associada al nostre país, i no es produeix per contagis de l’exterior”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT