Salut

Vergés destaca que els casos de Covid-19 a les residències han caigut un 52% a la segona onada respecte a la primera

A preguntes de l’oposició nega haver posat traves a la intervenció de l’exèrcit per desinfeccions instal·lacions

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha defensat la gestió de les residències i ha explicat que gràcies als “mesos d’aprenentatge” de la primera onada de la pandèmia, en la segona onada els casos de coronavirus a les residències han caigut un 52%, mentre que s’han detectat un 227% més de casos en la població general.

Durant la comissió d’investigació sobre la gestió de les residències que s’ha celebrat al Parlament de Catalunya l’oposició ha criticat que Salut no assumís la gestió de les residències fins el 8 d’abril o que es dificultessin les desinfeccions de la Unitat Militar d’Emergències (UME). Vergés ha defensat que la coordinació entre els departaments va ser sempre “màxima” i que no es van posar traves a la intervenció de l’exèrcit.

La consellera ha destacat que a la primera ona hi va haver 15.648 casos confirmats a les residències, a la segona onada són 7.542 el que significa una disminució del 52%. Pel que fa a les defuncions a les residències, ha dit que s’ha passat de 6.323 a la primera onada a 1.065 a la segona onada. “Això només s’aconsegueix amb prevenció i amb la protecció i també la formació de professionals”, ha dit. Pel que fa a les hospitalitzacions de persones de les residències, ha indicat que a la primera onada n’hi va haver 3.313 i a la segona onada han estat 1.135.

En el mateix sentit que s’havia pronunciat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, Vergés ha afirmat que no hi va haver cap ordre per no derivar les persones amb coronavirus de les residències als hospitals i que sempre ha prevalgut el criteri clínic.

Vergés ha defensat la gestió de les residències, posant en valor que després de la primera defunció van recomanar no fer visites a les residències. “Vist en perspectiva podríem haver llançat una instrucció enlloc d’una recomanació”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona