Salut

Bargalló garanteix que els centres educatius obriran després de Nadal amb normalitat

El conseller diu que les escoles “són segures i han fet bé les coses” i que la societat “n’ha d’aprendre”

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha estat taxatiu aquest dilluns assegurant que els centres educatius “no tancaran” i reprendran amb normalitat el curs després de Nadal.

El conseller ha recordat que ni en el pitjor moment de la segona onada es va plantejar el tancament de les escoles i que ara tampoc es una possibilitat que estigui sobre la taula sigui quina sigui la situació sanitària. “Ni en el cas d’un confinament total, que no es preveu en absolut, tancaríem les escoles”, ha afegit.

Bargalló també ha destacat que les escoles “són segures” perquè “han fet bé les coses” i ha assenyalat que la societat “n’hauria d’aprendre” per tenir un Nadal segur. “Per anar bé hauríem de fer el mateix a casa que a les escoles”, ha reblat.

En un altre sentit, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha demanat que durant les festes de Nadal “mantinguem en la societat les mesures sanitàries que s’han aplicat a les escoles”. Ha recordat que “els grups d’alumnes de 0 a 9 anys i de 10 a 19 anys tenien més afectació Covid a l’agost que al setembre i al setembre que a l’octubre” –segons dades de la Universitat Politènica–, que “vol dir que l’obertura de les escoles va ser una seguretat sanitària per als nostres alumnes i avui també ho és”.

Així ho ha dit aquest matí davant dels mitjans de comunicació després de visitar l’institut Escola Catalunya de Sant Cugat del Vallès. Ho ha fet acompanyat de l’alcaldessa del municipi, Mireia Ingla, del delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, i del director dels serveis territorials d’Educació al Vallès Occidental, Jesús Viñas.

Així doncs, el titular d’Educació ha demanat a la ciutadania que per aquestes festes de Nadal es segueixin les normes de seguretat que s’han dut a terme en els centres educatius durant el primer trimestre, com és “l’organització al voltant de grups estables de convivència, la utilització de la mascareta com a garantia de sanitat i la ventilació dels espais”. Ha subratllat que “demanem que tots i totes ara prenguin exemple de l’escola”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona