Salut

El govern respon les crítiques per no endurir les restriccions dient que les mesures ara ja són “molt dràstiques”

Budó justifica la decisió presa pel Procicat assegurant que a Catalunya les mesures son més restrictives que a qualsevol altra comunitat autònoma

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha respost aquest dimarts a les crítiques de nombrosos experts sanitaris per no haver endurit les restriccions de cara a les pròximes dates assegurant que les mesures ja en vigor són “molt dràstiques”, més que les preses per qualsevol altra comunitat autònoma.

En l’habitual roda de premsa després de la reunió setmanal del Consell Executiu, l’última d’aquest 2020, Budó ha afirmat que el Govern “escolta i respecta totes les crítiques”.

No obstant, ha afegit que correspon a l’executiu “prendre decisions”, madurades sempre “escoltant els assessors del departament de Salut” i acordades en el marc del Procicat, liderat per les conselleries de Salut i Interior.

La decisió d’aquest dilluns del Govern de no endurir les restriccions en vigor des del 21 de desembre ha estat criticada per, entre d’altres, la cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, el cap de Medicina Preventiva de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, o el president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Jaume Padrós.

Fins i tot l’expresident Quim Torra, fins fa tres mesos cap de l’executiu, ha escrit al seu compte de Twitter: “Ho sento, però no puc compartir-ho. Amb l’actual pressió assistencial són necessàries mesures de restricció social. Ara no ens la podem jugar. Especialment per cap d’any”.

Aquest dimarts, Catalunya ha sumat 3.010 nous contagis i 58 morts per Covid-19 en les últimes 24 hores, mentre el nombre de pacients als hospitals ha augmentat per quart dia consecutiu amb 40 nous ingressos.

Budó, però, ha defensat el decidit pel Govern: “No és que ahir el Procicat no prengués noves mesures: hi ha en vigor unes mesures dràstiques que ja s’apliquen des de fa dies. S’han de complir, no fixant-nos en les excepcions sinó en les normes”.

Ha dit no voler “especular amb cap escenari” que pugui donar-se, al mateix temps que ha recordat que demà dijous torna a reunir-se el Procicat i en aquest àmbit “es veurà” si són convenients o no noves mesures restrictives.

“No especularé sobre les decisions del Procicat. Diàriament s’avaluen les dades epidemiològiques (...). El Procicat determinarà si calen noves mesures o les actuals són suficients”, ha afegit.

La consellera, un cop finalitzat el torn de preguntes dels periodistes, ha fet una crida a la ciutadania perquè actuï durant els propers dies amb l’adequada “actitud” i amb “coresponsabilitat” per evitar un empitjorament de la tercera onada del virus de la Covid-19.

Ha instat cadascú a preguntar-se “què cal fer aquest Cap d’Any i què pot esperar que la situació de la pandèmia ho permeti”, al mateix temps que ha desitjat un feliç 2021, simbolitzat per una “esperança que arriba en forma de vacuna”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona