Salut

Padrós: “Ara hauríem d’estar absolutament tancats”

El president del Col·legi de Metges de Barcelona defensa confinaments “curts i intensos” per evitar haver de fer-ne altre més llargs en el futur

Critica que no es puguin modificar partides pressupostàries per compensar els sectors que considera que haurien d’estar tancats

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha apostat aquest dimarts per fer confinaments “curts i intensos” en lloc de “coses a mitges” que poden acabar conduint a un “confinament irremeiable, per molt més temps i de forma catastròfica”.

En declaracions a Rac1, Padrós ha defensat que “ara hauríem d’estar absolutament tancats”. Padrós ha remarcat que la pròpia OMS va recomanar confinaments “curts i intensos” per reduir les xifres d’ingressos hospitalaris i contagis, que és “molt més productiu per a l’economia que no pas anar fent coses a mitges”. “És obvi que l’única manera de frenar això passa per disminuir el nivell de transmissió, la mobilitat i la capacitat de contactes”, ha insistit.

Sobre el 14-F, ha admès que cal treballar per celebrar les eleccions, però creu que “no es pot descartar que s’hagin d’ajornar” en funció de l’evolució de la pandèmia.

En preguntar-li pel retorn escolar, ha destacat que el món educatiu ho està fent “de manera impressionant”, però també ha subratllat que la transmissió és plausible i que altres països han tancat les escoles. “Entenc la prudència i la dificultat per prendre decisions”, ha reconegut.

Padrós ha constatat que “totes les filigranes que està fent el govern” posen en evidència que en la gestió d’aquesta pandèmia “falta una gran pota”, que és la “capacitat de compensar els sectors afectats davant d’una decisió que hauria de ser la de tancar”. “És veritat, no som Alemanya, però no som un país del tercer món”, ha indicat.

En aquest sentit, ha criticat que no es puguin modificar partides pressupostàries per compensar els sectors que haurien d’estar tancats. “Si repassem els pressupostos segur que hi ha coses que són ajornables”, ha apuntat.

En un missatge publicat ahir dilluns a les xarxes socials, Padrós ja ha alertat que “entrem a la negra nit abans de l’albada” i ha avisat que aquesta situació serà “catastròfica o no” depenent de variables com el “comportament individual” o la “capacitat de contagi del virus” però sobretot “de les accions que facin les administracions”. “És molt el que ens hi juguem”, ha advertit. “Arribats aquí, a títol personal no puc deixar de manifestar que no em crec que davant l'emergència mai viscuda la Moncloa i el Congrés no puguin fer una modificació pressupostària per ajornar partides no prioritàries i compensar directa i dignament als sectors afectats”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA