Salut

Simón: “Ens hem relaxat al Nadal i ara hem d’assumir que venen setmanes dures”

El director del CCAES constata que la pandèmia es troba en una fase “ascendent” com a “conseqüència del comportament dels últims dies”

La incidència acumulada puja 85 punts, fins als 435 casos per cada 100.000 habitants

La incidència acumulada de casos de la Covid-19 a l’Estat s’ha enfilat fins als 435 per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies, segons l’últim balanç del ministeri espanyol de Sanitat. Són xifres que s’aproximen a les de finals d’octubre, al pic de la segona onada de la pandèmia.

“L’evolució és la que ens podíem esperar. Hem passat un Nadal més relaxats del que podíem i ara observem un increment clar en la incidència de nous casos”, ha constat el director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries (CCAES), Fernando Simón.

En la roda de premsa per valorar les dades epidemiològiques d’aquest dilluns, Simón ha explicat que estem en una fase clarament ascendent” que continuarà la resta d’aquesta setmana. Ha afegit que caldrà esperar almenys fins la setmana vinent per veure si les noves “mesures de control” tenen “l’efecte desitjat” i evitin la saturació de les UCI.

“Passarem unes setmanes complicades. Hem de ser conscients que si hem passat uns dies més relaxats per Nadal ara hem de fer un esforç per contenir la pandèmia”, ha insistit.

En aquest sentit, ha volgut deixar clar que l’empitjorament que s’està observant “no es pot atribuir de cap manera a una variant del virus”, com podria ser la nova soca britànica. “És clarament un problema del comportament que hem tingut aquests dies”, ha reiterat.

Preguntat per si davant d’aquest empitjorament caldria adoptar mesures més dures, Simón ha indicat que la situació epidemiològica està encara “molt per sota que la de la primera onada” i no veu necessari, de moment, un nou confinament domiciliari com el de la passada primavera.

D’altra banda, Simón ha informat que fins avui s’han aplicat 381.565 dosis de la vacuna que representen el 51% de les 749.775 rebudes, i ha augurat que aquesta setmana s'incrementarà el ritme de vacunació.

No obstant això, ha avisat que fins d’aquí a un mes no s’haurà immunitzat un milió de persones amb les dues dosis de la vacuna i que encara passaran més setmanes fins que no hi hagi “una massa suficient” de vacunacions que faci baixar la transmissió. És per això que ha subratllat que “ara és l’hora de tornar a ser estrictes per controlar la pandèmia”.

Sanitat ha notificat aquest dilluns 61.422 nous positius del coronavirus, que eleven el total de casos a 2.111.782. En les últimes 24 hores s’ha diagnosticat 6.162 contagis.

La pandèmia ha deixat fins avui 52.275 víctimes arreu de l’Estat, 401 més que divendres, i en l’última setmana s’ha notificat 576 defuncions.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona