Salut

Acaben les obres d’ampliació d’urgències del Trueta

S’han fet en tres fases, que han suposat una inversió d’uns quatre milions d’euros

Amb l’última fase s’ha posat en funcionament l’àrea d’observació, amb onze llits, i la de tractament

La tercera i última fase de les obres d’ampliació del servei d’urgències de l’hospital universitari de Girona Dr. Josep Trueta s’han acabat. Amb aquesta última fase, que va estar suspesa quatre mesos a conseqüència de l’estat l’alarma, s’ha posat en funcionament l’àrea d’observació i la de tractament, que han tingut un cost de 800.000 euros.

En la d’observació hi ha onze llits amb monitorització que estan situats al voltant d’un control d’infermeria. A més, tres estan en boxs tancats i permeten prendre les mesures corresponents d’aïllament. En la de tractament hi ha espai per a vuit butaques i s’ha habilitat una sala per a informació a familiars. També està previst que s’atenguin en el mateix servei les urgències d’oftalmologia i d’otorrinolaringologia, que ara s’atenen a la primera planta.

Amb aquesta ampliació, el servei d’urgències disposa de cinc àrees diferenciades: l’àrea ambulatòria, per als pacients de baixa complexitat, amb cinc consultes i la zona de tractament amb 8 butaques; l’àrea d’urgències generals, que està dotada amb 22 boxs amb 31 punts d’assistència; l’àrea de crítics, amb quatre punts d’atenció, un dels quals amb possibilitat d’aïllament; l’àrea d’observació, amb 11 llits, i l’àrea de traumatologia.

Al servei d’urgències hi ha un circuit diferenciat per als pacients que venen amb mitjans propis i per als que arriben amb ambulància. Un cop a dins, hi ha la zona d’admissions, la de triatge i diverses sales d’espera.

El projecte global de millora i ampliació d’urgències del Trueta va començar el 2017. En aquestes tres fases, Salut ha invertit prop de 4 milions d’euros en les obres i 2 milions més en la compra d’equipament per a aquest servei. L’ampliació, però, ha permès pràcticament duplicar l’espai reservat a urgències de l’hospital de referència de la regió sanitària de Girona. D’aquesta manera, s’ha passat dels 1.200 m² que hi havia abans a 2.300 m² que ja estan plenament operatius.

El servei d’urgències atén cada dia uns 200 pacients –excepte durant la pandèmia, en què aquesta xifra ha estat inferior–, que sumen aproximadament 70.000 pacients al cap de l’any. Part dels pacients atesos arriben derivats d’altres hospitals o centres d’atenció primària de la regió sanitària de Girona, atès que el Trueta n’és el centre de referència. Quasi un 20% dels pacients atesos acaben ingressant al Trueta.

LA XIFRA

800.000
euros
és la inversió que s’ha destinat a la tercera fase d’ampliació del servei d’urgències del Trueta.

LA XIFRA

5
àrees
diferenciades: l’ambulatòria, la d’urgències generals, la de crítics, la d’observació i la de traumatologia.

LA XIFRA

2.300
metres quadrats
és la superfície total de què disposa ara el servei d’urgències de l’hospital Trueta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona