Salut

Coronavirus

Els casos de la soca britànica a l’Estat s’apropen al mig miler

Hi ha 479 positius confirmats d’aquesta variant, 2 de la sud-africana i un de la brasilera

La incidència acumulada baixa per sota dels 700, però Simón demana no abaixar la guàrdia perquè encara és “un nivell de risc molt alt”

El ministeri espanyol de Sanitat ha confirmat fins ara 479 casos de la soca britànica de la Covid-19 a tot l’Estat.

Així ho ha explicat aquest dilluns el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), que ha reconegut que els 479 són els casos que s’han notificat oficialment al ministeri, però que saben que n’hi ha més.

Simón ha informat que hi ha dos casos de la variant sud-africana. Es tracta de dues persones que van viatjar a l’Estat des de Sud-àfrica. Segons la “informació disponible” per part de Sanitat, aquests dos casos no n’han originat de secundaris.

A banda, hi ha un únic cas notificat de la variant brasilera. Es tracta d’una persona que va ser diagnosticat en arribar a l’aeroport de Madrid provinent del Brasil. Segons Simón, aquest positiu va ser posat “immediatament en quarantena”.

En la roda de premsa en la que ha valorat la situació epidemiològica, Simón ha indicat que la variant brasilera sembla a hores d’ara la “més virulenta”, si bé encara té molt poca presència a Europa occidental.

Pel que fa a les últimes dades de la pandèmia, el portaveu ha reconegut que la situació és “favorable” però ha avisat que encara no es pot “abaixar la guàrdia”. “Seria perillós pensar que estem en nivells de risc baixos, estem a nivells de risc molt alts”, ha advertit.

“Tot el territori està en nivells de risc màxim i no podem abaixar gens la guàrdia fins que no estiguem a nivells de transmissió molt inferiors als d’ara”, ha

En aquest context, ha destacat que la pressió de la malaltia a les unitats de cures intensives (UCI) és “enorme”, i en algunes comunitats el percentatge de pacients Covid-19 a les unitats de crítics encara és superior al 50%.

Segons les dades notificades aquest dilluns pel ministeri de Sanitat, hi ha un total de 27.739 de persones hospitalitzades amb la Covid-19, 847 menys que divendres, que ocupen el 21,56% dels llits disponibles (-0,65). A les UCI hi ha 4.732 pacients ingressats (-63) que suposen el 43,16% de la capacitat d’aquestes unitats.


Gairebé 3 milions d’infectats
Des de l’inici de la pandèmia han contret el virus gairebé 2.989.085 persones, 47.095 més que al darrer balanç, de les quals 3.218 han estat diagnosticades en les últimes 24 hores i 313.822 en les últimes dues setmanes.

La incidència acumulada en els darrers 14 dies baixa fins als 667,33 casos per 100.000 habitants, 83,44 punts menys que divendres. La taxa de positivitat dels últims set dies baixa 1,41 punts, fins a l’11,48%.

El total de defuncions puja en 909, fins a les 62.295, de les quals 1.580 s’han notificat en els darrers set dies.

Simón avala que Catalunya vacuni personal essencial

Redacció

El director del CCAES, Fernando Simón, ha avalat aquest dilluns que Catalunya comenci a vacunar personal essencial amb la vacuna d’AstraZeneca. I és que si bé l’actual pla de vacunació no ho preveu, el més probable és que la Comissió de Salut Pública estatal així ho aprovi per aplicar-ho arreu de l’Estat.

“El que no podem fer és pretendre que una comunitat autònoma estigui de braços creuats a l’espera d’un paper quan tot apunta que marcarà aquesta línia”, ha justificat.

Simón ha reiterat que els “grans objectius” són tenir el 80% de la població de més de 80 anys vacunada a finals de març o principis d’abril i tenir el 70% de la població total vacunada a l’estiu.

El portaveu de Sanitat també ha considerat que el fet que la vacuna d’AstraZeneca no es pugui posar a majors de 55 anys “no fa variar l’estratègia. El que canvia és el moment en què es comença a vacunar alguns grups”, ha indicat.

Prop de 800.000 immunitzats amb les dues dosis
Les persones que ja han completat la pauta de vacunació (dues dosis) ja s’eleva a 786.407, amb més de 100.000 nous immunitzats respecte divendres.

Les comunitats autònomes ja han administrat 2.105.033 dosis del vaccí, el 94,9% de les 2.218.755 rebudes fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona
MEMÒRIA

ERC urgeix a restituir el faristol malmès de ‘la casa dels horrors’

barcelona