Salut

La Comissió de Salut Pública aprova immunitzar el personal “essencial” de fins a 55 anys amb la vacuna d’AstraZeneca

Sanitat afegeix dos nous grups prioritaris que inclouen fisioterapeutes, farmacèutics, funcionaris de presons, policies i efectius d’emergències, militars i mestres

La Generalitat ja ha començat aquest dimarts a administrar el vaccí als professionals essencials

El ministeri de Sanitat ha decidit vacunar el personal “essencial” amb la vacuna d’AstraZeneca, tal com ja ha començat a fer avui Catalunya, entre el qual hi ha els agents dels cossos de seguretat i emergències, l’Exèrcit i mestres en actiu de fins a 55 anys.

La Comissió de Salut Pública ha fixat aquest dimarts quins seran els propers col·lectius prioritaris que rebran aquest vaccí, el tercer en ser comercialitzat a la Unió Europea (UE) contra la Covid-19 i que ha arribat aquesta setmana a l’Estat.

Sanitat ha incorporat nous grups professionals al pla de vacunació amb la solució d’AstraZeneca en funció del “risc d’exposició” que comporta la seva activitat laboral.

A la categoria que ja estava prevista d’“Altre personal sanitari i sociosanitari”, el Grup 3, s’ha afegit  un subgrup, el 3B, que inclou, entre altres, els fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, així com el personal de farmàcia, medicina legal, serveis d’ajuda a domicili, centres de dia, centres de menors i els treballadors d’institucions penitenciàries.

A més, la Comissió de Salut Publica ha aprovat que s’administri la nova vacuna a “col·lectius amb una funció essencial per a la societat” com els agents dels Cossos i Forces de Seguretat (de l’Estat, autonòmics i locals), el personal d’emergències (com bombers, personal de protecció civil o agents rurals) i els efectius de les Forces Armades.

Aquest grup de vacunació, el 6, també inclou docents i personal d’educació infantil i necessitats educatives especials, i mestres de primària i secundària.

La previsió inicial de la Comissió de Salut era començar la vacunació amb el preparat d’AstraZenca, que no es pot administrar a persones de més de 55 anys, al personal sanitari i sociosanitari que no estava inclòs als grups 2 i 3.

Catalunya s’avança en la vacunació dels serveis essencials

ACN

El departament de Salut ha començat aquest dimarts la vacunació amb el medicament elaborat per la farmacèutica AstraZeneca als col·lectius professionals prioritzats, concretament farmacèutics, logopedes, fisioterapeutes i psicòlegs.  Catalunya s’ha avançat d’aquesta manera a l’estratègia que finalment ha adoptat l’Estat.

El local on s’ha administrat la primera dosi d’aquest vaccí, desenvolupat per la farmacèutica anglosueca conjuntament amb la Universitat d’Oxford, ha estat el Casal de Gent Gran Joan Casanellas de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat