Salut

Els CAP tindran mòduls per atendre la Covid

Salut comença a instal·lar 120 annexos per als temes lligats al coronavirus

El departament de Salut ha començat a instal·lar els primers mòduls de suport als CAP, que serviran per traslladar l’activitat relacionada amb el coronavirus. Es tracta d’un total de 120 espais situats al costat dels CAP d’arreu de Catalunya on es faran tests, identificació de contactes, exploracions, atenció a persones amb símptomes de Covid-19 i vacunacions. La xifra es podria ampliar segons les necessitats de cada territori. La separació de l’activitat relacionada amb la Covid-19 en mòduls específics servirà per garantir una major seguretat de professionals i usuaris.

El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, va explicar ahir que la Covid “ha triplicat la feina dels centres d’atenció primària i, en molts casos, la dificultat d’haver de fer un doble circuit Covid i no Covid ha fet que quedessin petits. Aquests mòduls permetran de donar més seguretat a treballadors i pacients”. Els annexos estaran en funcionament abans de l’estiu i els primers s’han instal·lat al CAP Sant Rafael a Barcelona, el CAP Amadeu Torné a l’Hospitalet de Llobregat i el CAP Cassà de la Selva a Girona. El cost de cadascun és de 70.000 euros.

Pel que fa a les vacunes, ahir va arribar la segona remesa de vacunes d’AstraZeneca amb 36.800 dosis. Salut espera rebre el dilluns també 60.000 dosis més de Pfizer i unes altres de Moderna. La setmana vinent, Salut té previst començar a vacunar les persones majors de 80 anys que no viuen a residències i les d’alt risc. El secretari general de Salut, Marc Ramentol, estima que la vacunació massiva podria començar cap a finals del segon trimestre. Ahir va valorar que si s’aprova la vacuna de Janssen a mitjan març i es comença a lliurar a l’abril “l’afluència de vacunes serà molt més àmplia”. Caldria llavors grans espais per poder vacunar de forma massiva, i va tornar a defensar l’ús de llocs com els campus universitaris i el treball dels serveis de prevenció de riscos laborals i de les mútues d’accidents.

Continua la tendència decreixent dels contagis, amb menys de 2.000 positius diaris i una velocitat de propagació de 0,81. Les UCI, però, continuen plenes, amb 666 pacients, i ahir hi va haver 58 morts més. El balanç de víctimes mortals de tota l’epidèmia ascendeix ja a 20.078.

Fundesplai recorda que el lleure és segur

Redacció

Fundesplai ha tornat a recordar, arran del manteniment de les restriccions al lleure educatiu, que es tracta d’una activitat segura, com es va posar de manifest a l’estiu. La federació defensa el caràcter educatiu d’esplais, colònies i casals, denuncia que les restriccions vulneren el dret a l’educació dels infants i joves i lamenta que el teixit associatiu del país està pagant un preu molt alt en aquesta crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona