Salut

Frena la velocitat d’administració de vacunes durant cap de setmana

167.671 persones han rebut ja la segona dosi de la vacuna, un 2,2% de la població

Catalunya va administrar aquest dissabte un total de 5.479 vacunes, gairebé 14.000 menys que el divendres, la qual cosa suposa una frenada en el ritme de vacunació durant el cap de setmana.

Segons les dades del Departament de Salut, fins ara s’ha administrat la pauta total de dues dosis de la vacuna anti-Covid a 167.671 persones, cosa que suposa prop del 2,2% de la població catalana, la majoria residents en geriàtrics i sanitaris.

La conselleria de Salut ha tornat aquesta setmana a posar més primeres dosis que segones, després de rebre dilluns 31.800 dosi de la nova vacuna d’AstraZeneca, 64.530 de Pfizer i 15.700 de Moderna i de rebre el divendres una segona remesa d’AstraZeneca de 36.800 dosis més, corresponents a aquesta setmana vinent.

En aquesta segona etapa del procés de vacunació, la Generalitat ha començat a inocular la vacuna a farmacèutics, fisioterapeutes, podòlegs i altres professionals sanitaris externs als centres sanitaris, i també a professionals d’emergències, policies i bombers, tots considerats essencials, però solament als menors de 55 anys, ja que són vacunats amb les dosis d’AstraZeneca, que no està provada encara en col·lectius de majors d’aquesta edat.

240.238 catalans més, un 3,1% del cens, s’han injectat la primera dosi i hauran de rebre la segona en els propers dies i setmanes.

Segons Salut, aquest dissabte es van administrar únicament 2.909 noves primeres dosis, mentre que es van posar 2.570 segones dosis.

Catalunya ha administrat fins ara un total de 407.909 dosi de vacunes, des que va començar el procés de vacunació el passat 27 de desembre.

La població que ja ha estat vacunada pertany als col·lectius de professionals sanitaris, residents i treballadors de geriàtrics i, des d’aquesta setmana, professionals essencials -policies, bombers, protecció civil, sanitaris externs a centres sanitaris-, mentre que les persones majors de 80 anys que no viuen en residències començaran a rebre les seves dosis a partir de la setmana vinent.

El govern català té previst administrar fins a finals de març un total de 738.000 dosi, i amb elles haver vacunat a tots els residents i treballadors de geriàtrics i a tot el personal sanitari que treballa tant en la sanitat pública com en la privada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat