Salut

Comença la vacunació a persones de més de 80 anys

També es vacunen persones amb alts graus de dependència i els seus cuidadors

S’habiliten diferents punts de vacunació arreu del territori gironí

El risc de rebrot baixa a 251

Les persones de més de 80 anys, així com les persones que tenen algun grau de dependència, comencen a rebre aquesta setmana la primera dosi de la vacuna Pfizer a la regió sanitària de Girona. D’aquestes, les que tinguin cert grau de mobilitat rebran un SMS perquè vagin a un punt de vacunació, mentre que les que no puguin desplaçar-se seran vacunades al seu propi domicili.

Pel que fa als centres d’atenció primària gestionats per l’Institut d’Assistència Sanitària, ahir es va vacunar a l’ABS de Cassà de la Selva, amb CAP a Cassà i Caldes de Malavella i consultoris locals a Llagostera, Riudellots, Quart, Llambilles i Campllong. En el cas de l’ABS d’Anglès i en de l’ABS de Breda-Hostalric la campanya comença avui. A Anglès la vacunació es farà aquesta setmana principalment als domicilis, i es vacunarà al centre a partir de la setmana vinent.

En el cas del Baix Empordà, per exemple, s’han habilitat quatre punts de vacunació: a la Bisbal, Palafrugell, Palamós i Torroella de Montgrí. Es calcula que seran unes quatre-centes persones dependents, a banda de les cuidadores, les que rebran aquesta vacuna. També l’ABS de l’Escala començarà avui a vacunar contra la Covid-19 les persones d’aquests col·lectius que estan repartides entre els nou municipis que atén. En aquest cas, es rebran 150 dosis de la vacuna de Pfizer. A la Selva, la població que sigui avisada de Lloret de Mar rebrà la vacuna al CAP Rieral, i la de Tossa, al consultori local. A Blanes, les vacunacions d’aquest col·lectiu seran al local social de l’associació de veïns Mas Enlaire.

Paral·lelament, continua la vacunació que va començar fa dies entre altres col·lectius, com és el cas dels docents, i aquesta setmana, a més dels quatre punts de vacunació de Girona, Blanes, Figueres i Olot, també s’hi afegeix un punt nou a Calonge a partir de dijous, que serà l’únic punt al Baix Empordà.

L’hospital de Figueres

D’altra banda, l’hospital de Figueres ha decidit recuperar a partir d’avui les visites per als malalts del centre que no tenen la Covid-19. Aquesta decisió és conseqüència de la tendència a la baixa del nombre de pacients ingressats per Covid que l’hospital de Figueres està registrant des de fa unes setmanes, i coincidint amb la reducció de la incidència de la malaltia a la comarca de l’Alt Empordà. S’estableixen dues franges horàries d’una hora cada dia per a l’entrada dels acompanyants a les habitacions.

El risc de rebrot a la regió sanitària de Girona ha baixat 7 punts, fins a 251. L’Rt puja una centèsima i se situa en 0,87. El nombre de persones ingressades, però, ha crescut i ara és de 225, de les quals 49 són a l’UCI. Pel que fa a les defuncions, les últimes dades assenyalen que 1.908 persones han mort a la regió a causa de la pandèmia, i el nombre de casos confirmats de Covid se situa en 59.043.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona