Salut

Els menors de 55 anys que hagin tingut coronavirus rebran només una dosi de la vacuna sis mesos després de la infecció

Els propers a vacunar-se seran les persones de 70 a 79 anys i després les de 60 a 69 anys

Els cuidadors de persones afectades per malalties minoritàries també rebran les vacunes

Les persones menors de 55 anys que hagin tingut coronavirus només rebran una dosi de la vacuna sis mesos després de la infecció. Així ho ha determinat aquest divendres la Comissió de Salut Pública amb representació de tots els territoris de l’Estat.

El document especifica que després de revisar els estudis clínics existents es recomana posar la segona vacuna quan els majors de 55 anys que han estat infectats estiguin completament recuperats i hagin conclòs el període d’aïllament. Destaca que no cal fer proves serològiques ni abans ni després de les vacunes. L’informe demana respectar el “principi de solidaritat” per vacunar primer la gent gran amb les vacunes més eficaces.

Després de les residències de gent gran, del personal sanitari, dels grans dependents i de les persones de més de 80 anys es vacunaran les persones d’entre 70 i 79 anys i els de 60 a 69 anys. A continuació rebran les vacunes els menors de 60 anys en risc alt de Covid-19 greu i després les persones d’entre 56 i 59 anys.

La comissió indica que ha definit aquests grups “en previsió d’una major disponibilitat de dosis de vacunes en el segon trimestre de l’any”. També especifica que amb les vacunes d’AstraZeneca, després de vacunar els col·lectius amb funció essencial es vacunaran les persones d’entre 45 i 55 anys.

El document recorda que el principal factor de risc d’hospitalització i mort per Covid-19 és tenir més de 60 anys i que va augmentant amb una edat més elevada. Per això, ressalta que cal vacunar primer les persones més grans.

També demana tenir en compte “el principi de solidaritat” perquè les vacunes que tenen eficàcia acreditada en els grups de major edat arribin a aquestes persones “tenint en compte que totes les vacunes disponibles a Espanya són segures i eficaces”.

D’altra banda, el Departament de Salut vacunarà contra la Covid-19 els cuidadors de persones afectades per malalties minoritàries, sobretot aquelles que estan a càrrec d’infants, segons ha avançat aquest divendres a consellera de Salut, Alba Vergés.

La consellera ha destacat que aquest col·lectiu “són una peça clau per protegir els més vulnerables” en el marc d’una jornada celebrada avui a Barcelona amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries a Catalunya. La titular de Salut també ha posat en relleu que la pandèmia no hagi aturat a Catalunya el desplegament del model d’atenció a aquestes malalties.

Les malalties minoritàries (MM) afecten menys de 5 de cada 10.000 persones. N’hi ha més de 7.000, un 80% de les quals són d’origen genètic i es manifesten sobretot durant la infància. A Catalunya, les malalties minoritàries afecten més de 350.000 persones i cada vegada és major el nombre de medicaments orfes autoritzats i comercialitzats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona