Salut

El DOGC autoritza l’obertura dels centres comercials i les colònies amb el grup bombolla a partir de dilluns

La resolució també permet que les botigues grans aixequin la persiana acotant l’espai a 400 m2 i amb 30% d’aforament

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ha publicat aquest dissabte la pròrroga de gran part de les restriccions davant la pandèmia de covid-19, però amb les excepcions ja anunciades: autorització de l’obertura dels centres comercials entre setmana i també de les botigues grans –amb reducció de l’espai comercial a 400 m2 i amb 30% d’aforament- i llum verda a les colònies escolars mantenint el grup bombolla. Pel que fa a l’esport, les classes a l’interior de gimnasos podran omplir fins al 30% d’aforament, independentment del nombre d’alumnes. A l’exterior es podrà arribar al 50%, al mateix que a les piscines. Aquesta nova resolució entra en vigor aquest dilluns 1 de març i té una durada de 7 dies, fins al dilluns 8 de març.

Serà a partir d’aquesta data -8 de març- quan també està prevista la represa de les classes presencials dels alumnes de segon curs d’universitat. El Govern va anunciar ahir divendres una “petita flexibilització” en les mesures tot i decidir prorrogar una setmana més la resta de les que ja estaven vigents fins ara, com el confinament comarcal, el toc de queda nocturn, els horaris de la restauració i el tancament dels comerços no essencials durant el cap de setmana. Una de les novetats a partir de dilluns serà l’obertura de les botigues dels centres comercials després de més de set setmanes tancades, i també dels grans comerços de més de 400 m2. En aquest últim cas, hauran d’acotar l’espai comercial a només 400 m2 i un 30% d’aforament.

En paral·lel, la restauració que es trobi dins dels recintes dels centres comercials seguirà tancada i això ja ha generat la queixa dels restauradors afectats. “És una condemna a mort”, va sentenciar el Gremi de Restauració, que també va exigir que el sector de bars i restaurants recuperi l’horari continu fins a les 21.30 h i que es revisi el toc de queda per servir sopars. La consellera de Salut, Alba Vergés, va justificar que l’únic que es volia era equiparar la situació de les botigues però que es vol evitar que el centre comercial “sigui un espai de trobada o on passar el dia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona